Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Hrana umedă pentru câini: cum să o alegi și ce cantitate să îi oferi animalului tău de companie?

Alimentația este un factor decisiv când vine vorba despre îngrijirea unui animal, întrucât aceasta înclina balanța către o sănătate excelentă.

De aceea, înainte de a alege hrana umeda caini: https://www.novafood.ro/hrana-umeda-pentru-caini/ potrivită pentru prietenul tău patruped este recomandat să știi care sunt detaliile cărora să le acorzi o atenție deosebită. Descoperă din următoarele rânduri principalele aspecte, pe care să le pui în balanță, fără a te grăbi să faci imediat o investiție.

Hrana umeda caini – ce rol are?

Pe termen lung, bobițele uscate sunt cele mai indicate pentru câinele tău, însă din când în când este bine să îi diversifici alimentația și să optezi pentru conserve sau plicuri. De exemplu, dacă vrei să-ți răsfeți patrupedul și să îl recompensezi pentru un antrenament bine realizat, îi poți oferi mâncare umedă delicioasă. În același timp, un astfel de produs este recomandat și pentru pui, atunci când nu au dantura suficient de bine dezvoltată pentru a mesteca bobițele uscate sau pentru seniorii cu un metabolism încet.

Ce vârstă are animalul tău de companie?

Un prim detaliu, de care să ții cont, înainte de alegerea hranei umede este vârsta patrupedului. Din fericire, producătorii îți vin în ajutor, pentru că pe ambalajul conservelor și a plicurilor vei găsi întotdeauna însemnat Junior, Adult sau Senior. Astfel, în funcție de grupa de vârstă din care face parte câinele tău, vei ști care este hrana potrivită pentru el și care conține toți nutrienții de care patrupedul are nevoie. De exemplu, pentru juniori este indicat să optezi pentru o hrană bogată în vitamine, minerale, calciu, fosfor, proteine și carbohidrați, pe când adulții au nevoie de mai puțini carbohidrați, pentru a se menține în formă mult mai ușor.

Ingrediente

Nu uita să studiezi și ingredientele folosite de către producători pentru realizarea mâncării umede. În cazul acesteia, proteina de origine animală trebuie să se regăsească în hrană în cel mai mare procent. Urmează apoi carbohidrații, precum și vitaminele și mineralele. Încearcă, pe cât de mult posibil, să eviți produsele cu o concentrație mare de aditivi alimentari, dar și pe cele care conțin multe cereale (orz, ovăz, porumb) ori cenușă, întrucât aceste elemente nu fac decât să dăuneze sănătății animalului tău de companie pe termen lung.

Din ce rasă face parte câinele?

Printre elementele de care să mai ții cont, înainte de a alege hrana umedă pentru patrupedul tău preferat se numără și rasa din care face parte. De ce? Nu toate animalele au aceleași nevoi nutritive. De exemplu, un Bichon nu mănâncă același lucru precum un Golden Retriever. În acest sens, mediul online îți stă la dispoziție, pentru a te documenta, iar dacă vrei să obții sfaturi de specialitate, apelează cu încredere la un medic veterinar.

Studiază toată gama de produse online

Dacă vrei să economisești timp și totodată să alegi cea mai bună hrană pentru câinele tău, Internetul îți stă la dispoziție. Aici găsești la orice oră produse excelente, pe care le poți comanda foarte ușor și care îți vor fi ulterior livrate acasă în 2- 3 zile lucrătoare.

NovaFood.ro este partenerul tău de încredere atunci când vine vorba despre alegerea celei mai bune alimentații pentru animalul tău de companie. De aici poți comanda mancare pentru caini NovaFood, dar și produse pentru pisici ori hrană pentru păsări, mai ales dacă ai acasă un papagal frumos colorat, care îți spune zi de zi Bună dimineața!.

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *