Hidroizolatie pentru acoperisul cladirii tale

Indiferent daca detii o casa, o cladire de birouri sau o hala, este important sa te asiguri ca aceasta este protejata din toate punctele de vedere. Hidroizolatia este un aspect important care te poate salva de diverse reparatii si costuri ridicate.
Opteaza pentru o hidroizolatie acoperis de calitate, si astfel investitia ta poate fi una pe termen lung.
Hidroizolatie acoperis – ce trebuie sa cunosti
Important este sa stii ca, poti alege sa protejezi atat fundatia constructiei tale cat si terasa. Daca alegi sa hidroizolezi nu vei sta cu grija apei care se infiltreaza si care poate cauza nenumarate neplaceri. Procesul de hidroizolare presupune sa urmezi niste etape, astfel incat lucrarea sa fie executata in mod corespunzator. Pentru a hidroizola este necesar sa aplici mai multe straturi de membrane si la final, un strat de vopsea hidroizolanta. In functie de suprafata pe care doresti sa o protejezi, ai la dispozitie mai multe variante de hidroizolatii.
Hidroizolatii cu membrane bituminoase
O hidroizolatie cu membrane bituminoase are in componenta bitum, armatura din sticla sau poliester si nisip. Util este sa stii ca, bitumul este o substanta vascoasa care protejeaza suprafata de intemperii. Acest tip este des utilizat in constructii prin procedeul de aplicare la cald. Recomandat este sa apelezi la o echipa specializata deoarece, pentru a hidroizola trebuie sa urmezi niste etape.
Hidroizolatii lichide
Indicat este sa optezi pentru o hidroizolatie lichida atunci cand vrei sa protejezi o suprafata la care ai acces limitat. Fiind un produs lichid, va acoperi intreaga zona. Poti opta sa hidroizolezi si terasa, deoarece compozitia ofera rezistenta la factorii UV. Mai mult, oricand poti turna un alt strat peste cel vechi si in felul acesta sporesti rezistenta acoperisului. Un alt avantaj este acela ca, vei fi protejat nu doar de infiltratiile de apa, ci si de temperaturile ridicate din timpul sezonului cald.
Ce etape trebuie sa urmezi atunci cand hidroizolezi o terasa?
Procesul de hidroizolare poate fi complicat, mai ales ca este necesar sa urmezi niste pasi si nu trebuie sa omiti nici o etapa. Daca nu ai experienta necesara, atunci alege pentru acest proces o firma specializata. Astfel, investitia ta va fi una adecvata si nu risti reparatii sau inlocuire intr-un termen scurt de timp. Iata care sunt principalele etape parcurse de specialisti:
- se curata bine suprafata de materiale, mizerie, nisip sau praf;
- pentru a difuza vaporii din beton, se aplica un strat de membrana;
- urmeaza hidroizolatia, in functie de produsul ales de tine;
- se aplica un strat de polistiren extrudat;
- se aplica un ultim strat de membrana;
- daca doresti sa eviti aparitia vegetatiei, este necesara o panza speciala acoperita de un strat de nisip.
Cand este indicat sa aplici o hidroizolatie?
Poti opta pentru hidroizolare in faza de constructie, dar si dupa aceasta. Procesul poate fi un pic mai dificil daca constructia este finalizata, insa este bine sa stii ca poti oricand proteja casa ta. Verifica conditiile meteo inainte de a urma etapele de hidroizolare, astfel incat sa nu ploua sau sa ninga. Mai mult, este recomadata o temperatura de peste 5 grade Celsius, iar procesul sa-l finalizezi intr-o zi. Un alt factor important pe care trebuie sa-l verifici este clima. In functie de zona unde locuiesti, specialistii iti pot recomanda diverse hidroizolatii.
Pe site-ul milucon.rovei gasi informatii cu privire la hidroizolatii, atat pentru acoperis terasa cat si alte tipuri. Alege sa discuti cu o echipa specializata in domeniu, astfel incat investitia ta sa fie una sigura, iar lucrarea sa fie una de calitate. Scapa de infiltratiile de apa si de alti factori daunatori, precum mucegaiul si alege sa-ti protejezi sanatatea!
Date de contact:
E-mail: [email protected]
Telefon: 0766 419 049