Cluj News

Stiri online din Cluj

Ghid cuprinzător de cunoaștere și folosire a anvelopelor off road

Siguranța pe care o ai pe tot parcursul deplasărilor realizate cu mașina personală este cel mai important criteriu pe care trebuie să îl îmbunătățim constant. Dacă în trecut autovehiculele erau construite într-un mod destul de simplist, astăzi fiecare model dispune de opțiuni care mai de care mai interesante. Printre acestea se numără și controlul stabilității și conducerea asistată, alături de existența unui motor cu mult mai puternic.

Tehnologia nu este singurul aspect determinant în buna funcționalitate a mașinii. Pe lângă opțiunile disponibile, anvelopele sunt cele care asigură conectarea la drum, indiferent de tipul terenului. Descoperă în rândurile următoare un ghid cuprinzător de cunoaștere și folosire a anvelopelor off road și bucură-te de plimbări în continuare!

Prin ce se diferențiază anvelopele off road

Camionetele și SUV-urile nu au aceleași anvelope ca mașinile mici. Acest lucru se datorează nu doar dimensiunilor care sunt net superioare, ci și configurației. Spre deosebire de cele normal valabile pentru autoturismele comune, mașinile care au anvelope off road se pot deplasa oriune și oricând, indiferent de condițiile meteorologice. Marele avantaj al acestora este că nu te lasă să rămâi blocat, chiar dacă terenul pe care conduci nu este cel mai prietenos pentru mașină.

Ce tipuri de cauciucuri off road există

Orice vehicul de teren este dorința oricărui șofer atunci când se află în situația de a conduce pe terenuri nefavorabile. Anvelopele 4×4 se împart în 4 categorii, cele mai comune fiind:

  • Anvelopele pe care le poți folosi pe toate terenurile – mai poartă denumirea All-Terrain sau inscripția A/T. Acestea oferă posibilitatea de a te plimba nu doar pe drumurile publice, ci și pe terenurile accidentate. Mașinile care beneficiază de ele pot fi conduse în mediul rural, în zone fără drumuri asfaltate;
  • Anvelopele pe care le poți folosi pe terenurile cu noroi – sunt cunoscute și ca Mud Terrain, având simbolul M/T. Acestea se pliază perfect pe drumurile neasfaltate, terenurile accidentate și chiar zonele cu exploatări agricole. Mai mult, fac față cu brio în arealele forestiere și pot merge chiar și pe șantierele de construcție. În plus, materialul gros face posibil procesul de absorbție al șocurilor, în momentul în care autovehicului intră în contact cu diverse obstacole, printre care se numără pietrele, gropile sau șanțurile.
  • Anvelope pe care le poți folosi pe noroi și zăpadă – se mai numesc și Mud+Snow, fiind ușor de recunoscut după indicativul M+S. Regiunile montane și cele depresionare, în care condițiile meteo mai puțin favorabile își fac apariția destul de frecvent sunt perfecte pentru astfel de anvelope. Spre deosebire de altele, acest model nu îngheață, ceea ce îi conferă o flexibiltate ridicată. În plus, au un nivel superior de aderență chiar și pe zăpadă sau gheață.

Totalitatea informațiilor cu privire la tipurile de anvelope existente și modul în care acestea se aleg contribuie la formularea celei mai bune decizii pentru tine. Noi îți recomandăm să vezi anvelopele de pe AnveloStar , cu siguranță aici vei găsi cele mai bune oferte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.