Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Garda de Mediu. Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu înlătură ambrozia de pe terenuri

Ambrozia este o plantă care provoacă adesea alergii medii sau severe. Din acest motiv s-a introdus în legislaţia din România obligativitatea înlăturării acesteia de către deţinătorii sau administratorii terenurilor, fie că e vorba de persoane fizice sau juridice.

Simptomele alergiei la ambrozie sunt extrem de diverse. Pot apărea mâncărimi, ochi apoși, dureri de gat, congestie, tuse, piele umflată, de culoare albăstruie, sub ochi, scăderea simțului mirosului sau gustului etc.

Potrivit comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Mărioara Artemis Gătej, „Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea 62/2018 sunt reprezentate de amenzi de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice prevăzute la art. 3 din lege”.

Având în vedere că planta mai este cunoscută şi sub alte denumiri, în funcţie de regiuni, pentru a fi identificată mai uşor, comisarul general a mai precizat că „popular i se spune iarba pârloagelor sau iarba pustiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *