Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Europarlamentarul Rareș Bogdan vrea manual european anti-fake news

Recent, pe contul său de Facebook, europarlamentarul român Rareș Bogdan a anunțat că a interpelat Comisia Europeană pentru a cere realizarea unui manual de combatere a dezinformării care să educe tinerii dar și persoanele vulnerabile pentru a depista falsurile. Și-ar dori ca Parlamentul European să realizeze acest manual. Europarlamentarul mai spune că a primit mii de scrisori, mesaje în care i se cer explicații dacă o informație a fost sau nu falsă.

Postarea europarlamentarului Rareș Bogdan are următorul conținut: „Am interpelat Comisia Europeană și am propus elaborarea unui manual prin care copiii să învețe de mici ce înseamnă dezinformarea, cum se pot informa corect, cum pot verifica veridicitatea unor informații. În interpelarea mea am subliniat că sunt un susținător militant al libertății de exprimare. Eu nu cred în cenzură, ci în educație! Educația este cel mai important motor de căutare și cel mai bun ghid de bune practici. Cred că un manual european, adaptat pe cicluri de școlarizare, elaborat în funcție de capacitatea cognitivă și discernământul elevilor de diferite vârste, poate fi un instrument foarte util. Am câteva mii de scrisori de la români care îmi cer să le spun dacă unele știri sunt adevărate sau false, iar unele conțin informații halucinante. Războiul informațional dus de forțe ostile Uniunii Europene în timpul pandemiei continuă cu manipularea cetățenilor vulnerabili în contextul crizei energetice și a războiului din Ucraina. Numai că mulți cetățeni sunt prinși într-o luptă anevoioasă pentru a face față provocărilor economice și nu au timp sau putere să se gândească dacă sunt sau nu manipulați, deci nu reușesc să discearnă adevărul de minciună. Ar fi și greu, pentru că inamicii eurosistemului folosesc mijloace de persuasiune profesioniste, iar unii cetățeni sunt victime sigure. Oricum, mă bucură faptul că unii se îndoiesc și întreabă. M-aș bucura ca acest manual să prindă viață și să fie elaborat sub patronajul Parlamentului European”

Evident, Rareș Bogdan ar putea ține cont că una din științele esențiale care formează tinerii în combaterea fake-news este istoria.

Articolul Europarlamentarul Rareș Bogdan vrea manual european anti-fake news apare prima dată în Stiri din Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *