Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Etapele tratamentului cu aparat dentar Invisalign: de la consultatie la zambetul final!

aparat dentar invisalign
aparat dentar invisalign

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar Invisalign reprezinta o metoda moderna si eficienta pentru alinierea dentara. Acest dispozitiv dentar foloseste gutiere transparente si detasabile, realizate dintr-un material inovator, SmartTrack.

Procesul complet al acestui tratament se desfasoara in mai multe etape distincte. Fiecare dintre aceste etape joaca un rol esential in obtinerea unui zambet perfect. Iata care sunt toate aceste stadii, de la prima consultatie si pana la zambetul final.

aparat dentar invisalign
aparat dentar invisalign

Consultatia initiala

Prima etapa a tratamentului cu aparat dentar Invisalign din gama northo.ro consta in consultatia initiala, unde se efectueaza evaluarea clinica a starii dentare a pacientului. Aceasta include:

  • realizarea unor fotografii intra si extraorale;
  • Radiografii (panoramica si de craniu), pe acestea se realizeaza o serie de masuratori, care impreuna cu examinarea clinica a pacientului, ajuta la stabilirea diagnosticului si a strategiei de tratament
  • este obligatorie pregatirea dintiilor pentru aparat dentar, adica igienizarea acestora, trebuie sa evaluam daca au os suficient in care sa fie miscati si gingii sanatoase, sa nu prezinte leziuni carioase active (daca exista, acestea trebuie tratate urgent)
  • scanarea digitala a dintilor utilizand tehnologia avansata iTero Element. Scanarea permite crearea unui model tridimensional al danturii, acesta o sa fie baza pe care se va construi planul digital de tratament, adica felul in care dintii se vor misca in cursul tratamentului, pana la obtinerea muscaturii perfect functionale si a unui zambet atractiv.

Comandarea gutierei Invisalign

Dupa consultatia initiala si stabilirea planului de tratament, urmeaza etapa de comandare a gutierei Invisalign. Medicul ortodont face alinierile necesare pentru a asigura corectitudinea pozitiei dintilor cu ajutorul software-ului ClinCheck. Gutierele sunt fabricate in SUA, iar procesul de realizare dureaza aproximativ doua saptamani. Materialul SmartTrack asigura o presiune constanta si controlata pe dinti, ceea ce contribuie la confortul pacientului si eficienta tratamentului.

Montarea aparatului Invisalign

In aceasta etapa, pacientul primeste toate gutierele, i se explica cum trebuie purtate, indepartate de pe dinti si igienizate, se descarca aplicatia MyInvisalign pe telefonul mobil si se fac toate setarile care sa-l ajute pe pacient sa urmareasca evolutia tratamentului pe acest dispozitiv. In aceasta aplicatie sunt toate indicatiile cu privire la aplicarea corecta si eficienta a aparatului.

Controale periodice

Pe parcursul tratamentului cu aparat dentar Invisalign, pacientul trebuie sa efectueze controale periodice la medicul ortodont, de obicei la fiecare 8-10 saptamani. Aceste controale sunt esentiale pentru monitorizarea evolutiei tratamentului . Medicul verifica progresul aliniamentului dintilor si se asigura ca gutierele sunt utilizate corect. In cadrul acestor vizite, se pot realiza si fotografii suplimentare pentru a documenta progresul.

Verificarea evolutiei

In timpul tratamentului, pacientii au posibilitatea de a urmari evolutia zambetului lor prin intermediul aplicatiei My Invisalign. Aceasta ofera o modalitate convenabila de a vizualiza schimbarile si de a ramane motivati pe parcursul intregului proces.

Obtinerea zambetului final

Rezultatele tratamentului cu aparat dentar Invisalign devin vizibile in cateva luni, iar majoritatea problemelor dentare sunt rezolvate in aceasta perioada. Cu toate acestea, tratamentul continua cu etapele ulterioare de finisare pentru a asigura un rezultat optim si de durata. Indepartarea gutierei se face simplu si rapid, iar pacientul se poate bucura de noul sau zambet.

Mentinerea rezultatelor

Pentru a pastra rezultatele obtinute, este esential ca pacientul sa poarte un aparat de contentie dupa incheierea tratamentului. Gutierele de contentie Vivera, oferite de sistemul Invisalign, sunt realizate dintr-un material transparent si rezistent. Ele asigura mentinerea pozitiei corecte a dintilor. Acestea trebuie purtate pe timpul noptii sau cel putin opt ore pe zi, pentru a preveni orice recidiva.

Tratamentul cu aparat dentar Invisalign reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru alinierea dentara, deoarece imbina confortul si discretia pe parcursul intregului proces. De la consultatia initiala si pana la obtinerea zambetului dorit, fiecare etapa este atent planificata si monitorizata pentru a asigura succesul tratamentului. Alegerea acestui tip de aparat dentar nu doar ca te ajuta sa iti imbunatatesti aspectul estetic al danturii, dar contribuie si la sanatatea orala generala, deoarece iti ofera increderea necesara pentru a zambi cu mandrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *