Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Este benefica vaccinarea animalelor de companie? Afla mai multe de la specialisti

Vaccinarea animalelor joaca un rol esential in sanatate si in prevenirea zoonozelor, boli care se pot transmite intre oameni si animale. Globalizarea expune oamenii la boli care se raspandesc peste granite, prin calatorii si comert. Vaccinurile joaca un rol esential in prevenirea acestor riscuri prin protejarea sanatatii animalelor, a sigurantei alimentare si a sanatatii publice. Avem si o obligatie morala fata de animalele noastre. Poti gasi o varietate de vaccinuri la un distribuitor veterinar.

Obligatia de a preveni bolile, mai degraba decat de a astepta ca animalul sa se imbolnaveasca, este cea care ne trimite catre vaccin. Vaccinarea protejeaza animalele de companie impotriva unor boli care pun viata in pericol, cum ar fi parvovirusul felin la pisici. Vaccinurile sunt o modalitate sigura si usoara de a stimula sistemul natural de aparare al unui animal pentru a preveni bolile, a-i proteja sanatatea si a-i proteja bunastarea.

Stiai ca vaccinarea animalelor ajuta la protejarea lor si a stapanilor?

Vaccinarea protejeaza animalele impotriva bolilor infectioase.  Peste 70% din bolile animalelor se pot transmite la om. Aceste boli se numesc zoonoze. Acestea includ, de exemplu, rabia. Vaccinarea animalelor inseamna pastrarea sanatatii umane si publice. Vaccinarea animalelor joaca un rol in sanatatea publica, in general. De exemplu, programele de vaccinare au facut ca rabia sa dispara din zone mari ale Europei, cat mai exista in alte parti ale lumii. Medicii au grija sa procure cele mai bune vaccinuri, de la un distribuitor veterinar de incredere.

Studiile au aratat ca prin vaccinarea a 70% din populatia locala de caini impotriva rabiei poate reduce numarul de cazuri la oameni la aproape zero. Vaccinarea animalelor de companie ramane o parte importanta in prevenirea bolilor, protejarea sanatatii acestora si protectia relatiei importante pe care o avem cu ei. Pisicile de interior trebuie vaccinate impotriva virusurilor potential fatale, cum ar fi virusul herpes tip 1.

De ce sa iti veccinezi animalul de companie?

Impactul vaccinarii asupra bolilor este legat de numarul de animale vaccinate. Vaccinarea este, deci, importanta pentru animalul tau ca individ, dar si pentru a limita aparitia bolilor care au devenit rare. In primele saptamani de viata, catelul sau pisoiul este protejat de anticorpi transmisi de mama sa prin colostru (lapte din primele ore de hranire). Aceste aparari imunitare materne se epuizeaza in timp.

Apoi va fi necesar sa se efectueze vaccinarea pentru a evita bolile infectioase. Vaccinarea primara a cateilor si pisoilor le va oferi protectie, dar aceasta nu dureaza toata viata. Doar prin efectuarea de boostere regulate este indusa o protectie imunitara de durata. Scopul vaccinarii este de a preveni declararea bolilor si, prin urmare, de a mentine o persoana in stare buna de sanatate.  Fiind o problema atat de serioasa, animalele au nevoie de vaccin veterinar la fel de mult ca oamenii.

Ce este un distribuitor veterinar?

Prin urmare, daca cainele sau pisica este in stare buna de sanatate, trebuie vaccinat. Consultatia de vaccinare este o intalnire importanta cu medicul veterinar. Este un adevarat control de sanatate. Obiectivul sau principal este de a vaccina cainele sau pisica pentru a o proteja impotriva bolilor infectioase. Numarul de injectii si intervalul dintre acestea vor fi stabilite de medicul veterinar. Un distribuitor veterinar se ocupa de tratarea si vindecarea animalului tau.

Pentru un catel sau un pisoi fiecare consultatie de vaccinare este o oportunitate de a face bilantul cresterii, educatiei, hranei si comportamentului. La un animal care imbatraneste, consultatia de vaccinare poate fi o oportunitate de a face un test de sange. Veteco este un mare distribuitor veterinar care iti pune la dispozitie o gama larga de vaccinuri pentru animalele dragi sufletului tau. Ofera-i animalutului tau o consulatie la un medic veterinar si ai grija de el prin vaccin veterinar atunci cand este necesar.

Date de contact :

Tel/Fax: 0213170380/ 0312286702

Email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *