Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Elemente care protejează culturile de dăunători

Protejarea culturilor împotriva dăunătorilor trebuie să fie un scop încă de la începutul activităților în agricultură. Dacă plantele pe care le cutivi nu beneficiază de îngrijirea necesară, nici roadele nu o să îți satisfacă așteptările, iar tot efortul va fi în zadar. Cu ajutorul unor solarii profesionale, dar și cu accesorii și folii de protecție, vei reuși să  obții rezultatele dorite. De asemenea, este foarte important să ții cont și de nevoile fiecărei plante, asta deoarece sunt soiuri care necesită o anumită cantitate de lumină sau de apă. Trebuie să amenajezi solarul în așa fel încât fiecare plantă să aibă acolo un mediu prielnic pentru a ajunge la maturitate.

Folia agrotextil

Țesătura aceasta din polipropilenă stabilizată UV este extrem de utilă în culturile legumicole, floricole, dar și pentru plantațiile de pructe de pădure. Cu agrotextil poți să reduci semnificativ pierderea apei din sol, în așa fel încât plantele să poată să folosească apa, nu să se risipiească în pământ. De asemenea, buruienile nu pot să se răspândească dacă utilizezi agrotextil, ceea ce va ajuta să scapi de cheltuieli însemnate cu lucrările de întreținere. Agrotextilul contribuie la menținerea diferenței de temperatură între mediu și cea din sol, această diferență fiind de aproximativ 3-4 grade Celsius. 

Folii microporoase antiîngheț

Una dintre cele mai importante probleme ale agricultorilor români este aceea că nu pot să își desfășoare activitățile și în extra sezon. Asta înseamnă că, indiferent de faptul că agricultura reprezintă principala sursă de venit a familiei, la un moment dat activitatea va trebui sistată din cauza sezonului rece. Cu ajutorul foliilor microporoase antiîngheț plantele sunt protejate de schimbările bruște de temperatură și asigură o temperatură mai ridicată față de temperatura exterioară. De asemenea, această folie ajută la dezvoltarea timpurie a plantelor și contribuie astfel la rentabilitatea culturii. 

Plasa de umbrire

În solarii e întotdeauna necesar să iei măsuri de siguranță cu ajutorul cărora să ajuți plantele să se dezvolte și să previi distrugerea lor. Plasa de umbrire are proprietăți prin intermediul cărora reglează cantitatea de lumină care ajunge la plante, astfel că acestea nu vor fi afectate de razele ultraviolete. Dacă găsești un furnizor bun și de încredere, plasa de umbrire va putea să fie folosită mai multe sezoane la rând, fiind durabilă și rezistentă. 

Sisteme de irigații

Cu un sistem de irigare modern te asiguri că plantele primesc cantitatea de apă necesară pentru a se dezvolta cum trebuie. Poți opta pentru un sistem de irigare prin picurare sau pentru unul cu aspersie fină, acestea fiind recomandate pentru că utilizează tehnologii moderne. Prin montarea unui sistem de irigare eficient, salvezi foarte mult efort și energie și te asiguri că solul și plantele sunt hidratate și primesc cantitatea de apă de care au nevoie. 

O cultură îngrijită și care este protejată împotriva dăunătorilor va fi o cultură profitabilă, deoarece roadele vor fi sănătoase și recolta bogată. În acest mod, reușești să te bucuri de fructe și legume indiferent de sezon, din producție proprie, iar în cazul în care agricultura este principala ta sursă de venit o să ai rezultate foarte bune. Condiția este să protejezi plantele și să le tratezi cum trebuie pentru ca acestea să se dezvolte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *