Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Efectul pozitiv al reciclării asupra mediului

Reciclarea este bună pentru mediu: și esențială. În fiecare an, pe 22 aprilie, lumea sărbătorește Ziua Pământului pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu. Dar, deși sărbătorim această zi doar o dată pe an, trebuie să ne străduim să reciclăm pe tot parcursul anului. Mai simplu spus, reciclarea este una dintre cele mai eficiente moduri de a proteja și conserva lumea naturală în care trăim. Prin reutilizarea materialelor vechi, economisim energia necesară pentru a crea altele noi.

Iată mai jos câteva beneficii ale procesului de reciclare deșeuri

Economisești energia

Reciclarea materialelor necesită energie, cu toate acestea, este mult mai puțină în comparație cu ceea ce este necesar pentru a face produse noi. Fabricarea de produse din plastic reciclat economisește energie și materii prime în comparație cu fabricarea de noi produse din plastic.

Salvezi pădurea 

Atunci când reciclezți hârtie, vei avea un efect direct asupra numărului de copaci tăiați. Salvarea copacilor înseamnă salvarea pădurilor. Mulți copaci trebuie tăiați pentru a face hârtie de la zero, așa că atunci când reciclezi, contribui la prevenirea tăierii copacilor. În loc să arunci hârtiile și ziarele vechi, trimite-le spre reciclare.

Poluarea este redusă

Când arunci gunoiul, acesta emite gaze cu efect de seră pe măsură ce începe să putrezească. Știi acel miros urât pe care îl găsești de obicei lângă coșurile de gunoi. Aceste gaze cu efect de seră poluează mediul înconjurător și atrag insecte, muște și viermi. Când reciclezi deșeurile în loc să le trimiți la gunoi, reduci direct poluarea. În plus, reciclarea diferitelor produse are ca rezultat reducerea emisiilor de carbon, ceea ce reduce amprenta de carbon a acestui produs.

Economisești bani 

Reciclarea și utilizarea produselor reciclate te va ajuta să economisești bani. De exemplu, puteți recicla deșeurile de legume și fructe, iarba și frunzele pentru a face compost. În plus, poți vinde deșeurile reciclabile companiilor de reciclare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *