Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Divort – cum te poate ajuta un avocat in aceasta situatie?

Atunci cand in interiorul unei familii intervine decizia de a se separa, automat se ridica nivelul de stres si tensiune. Aceste stari nu ajuta niciuna dintre cele doua persoane indiferent de cat de hotarate sunt pe alegerea pe care tocmai au facut-o.

Divortul este un moment dificil, in special cand la mijloc sunt si copii. Ceea ce face ca procesul sa fie atat de dificil este, pe de-o parte, neputinta celor doi soti de a se intelege amiabil, dar si tot demersul greoi. Exista o serie de etape pe care trebuie sa le urmati, etape ce pot face obiectul stresului dumneavoastra.

Pentru ca toata perioada sa poata fi trecuta mai usor, ajutorul unui avocat este absolut necesar. Serviciile de asistenta juridica inseamna un sprijin oferit dinaintea inceperii procesului si pana la momentul finalizarii acestuia.

Deschiderea procedurii de divort se va face prin intermediul unor cererii si declaratii. Din aceeasi etapa de incipit face parte si pregatirea dosarului de divort, incluzand toate documentele prevazute de lege si solicitate de Instanta de Judecata.

7 moduri in care te poate ajuta un avocat in caz de divort

In momentele de cumpanam tinem sa atragem langa noi persoane ce ne pot oferi ajutor pe plan moral, material, spiritual sau psihologic. Un avocat este partenerul ideal care sa va indrume in acest demers si care sa va ofere sfaturile corecte din punct de vedere legal de care aveti nevoie.

Iata cateva moduri si situatii in care un avocat va poate ajuta in cazul unui divort:

  • Redactare

In cea mai mare proportie, oamenii care doresc sa inainteze procedura de divort se lovesc de modul de redactare al documentelor. Acest lucru este perfect normal, tinand cont de faptul ca prea putini sunt cei care trec de doua sau mai multe ori prin aceasta experienta.

Avocatii specializati pe aceasta ramura se vor ocupa atat de redactarea actiunii de divort, redactarea intampinarii la cererea de divort sau redactarea cererii reconventionale la actiunea de divort.

  • Consultanta

Poate unul dintre cele mai importante aspecte in colaborarea cu un avocat profesionist este consultanta de specialitate. Avocatul este noul prieten al dumneavoastra, fata de care trebuie sa fiti sincer si intotdeauna deschis. De aceste doua valori depinde foarte mult calitatea serviciilor de consultanta pe care le veti primi.

Atunci cand alegeti sa colaborati cu un astfel de specialist trebuie sa stiti ca fiecare discutie pe care o purtati cu acesta trebuie sa fie bazata pe sinceritate. Indiferent daca sunt anumite aspecte care nu va fac cinste, acestea trebuie sa fie prezentate avocatului pentru ca acesta sa construiasca o strategie de aparare in fata instantei.

  • Exercitarea autoritatii parintesti

Dupa desfacerea casatoriei prin divort, se va stabili locuinta minorului, precum si parintele ce va exercita autoritatea parinteasca. Avocatul pe care il alegeti sa va reprezinte va va oferi consultanta cu privire la modalitatile prevazute de lege pentru cele doua situatii.

  • Programul de vizita

Desi Instanta de Judecata este cea care va oferi decizia finala cu privire la programul de vizita al minorilor. Avocatul, in schimb, este cel cu care va veti sfatui si veti alege o varianta agreata pentru a o propune.

  • Cetatenii stabiliti in strainatate

Pentru cazurile de divort in care cetatenii sunt stabiliti in strainatate, avocatul va asigura servicii de calitate pe intreg parcursul procesului, fara a fi necesara prezenta dumneavoastra.

  • Partajul

Bunurile comune au facut intotdeauna obiectul disputelor intre cei doi soti aflati pe cale de despartire. Asistenta juridica, consultanta, informarea si negocierea sunt doar cateva exemple de servicii pe care un avocat profesionist vi le poate oferi.

  • Procedura de mediere

Un avocat cu experienta este, de asemenea, o persoana care poate readuce intelegerea intre cei doi soti. Metoda alternativa de solutionare, respectiv, medierea, poate aduce cateva plusuri in procesul de divort.

Alege un avocat cu experienta

Asa cum am mentionat anterior, procesul de divort nu este unul deloc usor. Va poate distrage din viata sociala, profesionala si cea de familie si va poate distanta de persoanele dragi. Stresul si responsabilitatile se maresc cu fiecare demers pe care il realizati.

Un avocat cu experienta va va oferi increderea de care aveti nevoie in aceste momente. Practica desfasurata pe parcursul anilor este instrumentul de care se va folosi in permanenta pentru a face totul mai simplu.

Drumul spre o reusita in caz de divort este pavat cu profesionalismul avocatului pe care l-ati ales pentru a va reprezenta. Valorile pe care le promoveaza un cabinet de avocatura sunt oglinda modului in care isi desfasoara activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *