Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Dinti ficsi in 24 de ore – posibilitatea de a zambi imediat

La clinica dentara Excedent este posibila refacerea tuturor dintilor intr-o singura zi, cu o proteza fixa ​​pe implanturi. Implantarea maxilarului conform noii tehnici progresive cu dinti ficsi in 24 de ore, este o descoperire in domeniul implantologiei dentare. Aceasta tehnologie foloseste doar 4 implanturi pe maxilar, pe care este atasata o proteza estetica, durabila. 

Pana relativ recent, perspectiva de a avea dinti ficsi intr-o singura zi parea nerealista, dar cu tehnologia Fast Fixed este cu adevarat posibil. Durata de viata a protezei acopera toate costurile, in comparatie cu protezele amovibile. Respectarea stricta a protocolului procedurii garanteaza rezultatul, iar rata de supravietuire a implanturilor este confirmata in 99,5% din situatiile clinice.

Dinti ficsi in 24 de ore pentru persoanele in varsta

Una dintre cele mai frecvente probleme este pierderea dintilor la batranete. Cei care se confrunta cu pierderea dintilor au posibilitatea de a pune proteze dentare amovibile, implanturi pentru a inlocui fiecare dinte pierdut sau de a folosi metoda cu dinti ficsi in 24 de ore. Conform acestei metode, se realizeaza implantarea partiala si se pun protezele dentare fixe. 

Fiecare metoda de refacere a dentitiei are avantajele si dezavantajele sale. Protezele dentare amovibile sunt mai ieftine decat alte optiuni, dar reduc semnificativ calitatea vietii. Implantarea este adesea asociata cu costuri mari si cu operatii de marire osoasa. Metoda cu dinti ficsi in 24 de ore permite introducerea dintilor in cateva ore si, in acelasi timp, este una dintre modalitatile cu costuri echilibrate de a rezolva problema pierderii dintilor.  

Conform procedurii, sunt implantate patru implanturi in maxilar si li se pune o proteza. Implanturile sunt plasate in partea frontala anterioara a maxilarului si in sectiunea distala, unde sunt localizati molarii. 

In regiunea distala, implanturile sunt introduse la un unghi de 45 de grade. Aceste implanturi au un design special care permite fixarea protezei. Aceasta metoda de protezare este potrivita pentru pacientii care nu au dinti sau dinti care trebuie indepartati din motive medicale. Avantajul acestei metode este ca nu necesita operatii de marire osoasa. 

Dinti ficsi in 24 de ore – Avantaje

Spre deosebire de tehnica clasica in 2 etape, cu implantare intr-o etapa, proteza este instalata pe implanturi imediat dupa introducerea acestora. Designul dintr-o singura piesa mareste stabilitatea intregului sistem, impiedicandu-l sa se deplaseze in orice directie, iar pacientul poate manca in primele ore dupa protezare. Nu trebuie sa se faca marirea osoasa. Chiar si in cazul pierderii osoase, interventia chirurgicala poate fi efectuata fara lifting sinusal si osteoplastie prealabila.

Aceste tipuri de implanturi au o atitudine blanda fata de tesuturi. Vei obtine dinti ficsi cu traumatisme minime in zona maxilo-faciala. Durata de viata a acestui tip de implant in 24 de ore este nedeterminata. Dintii artificiali sunt asezati la un moment dat si servesc timp de cateva decenii, pastrandu-si functionalitatea.

Rezultatul estetic este instantaneu. Nu este necesar sa astepti finalizarea grefei implanturilor pentru a instala dintii, deoarece poti zambi imediat dupa operatie. Implantul cu dinti ficsi in 24 de ore are o lista mare de indicatii, ceea ce extinde posibilitatile de utilizare a acestuia la pacientii cu diverse probleme de sanatate. 

Numai acele probleme care limiteaza operatiile chirurgicale in general (patologii sistemice severe, boli ale sistemului sanguin etc.) pot constitui un obstacol. Protocoalele moderne fac posibila refacerea tuturor dintilor in 24 de ore, chiar si cu maxilar complet edentat, cu inaltimea osului modificata, care scade ca urmare a proceselor atrofice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *