Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Despre imobiliare: Cum alegi cel mai potrivit apartament pentru familia ta?

Alegerea apartamentului potrivit pentru familia ta poate fi o decizie destul de grea, ce necesită timp pentru a te asigura că totul este conform dorințelor și criteriilor de alegere pe care le ai. Când vine vorba despre imobiliare, acest domeniu este plin cu surprize plăcute și mai puțin plăcute. Atunci când dorim să achiziționăm un apartament pentru viitorul familiei noastre trebuie să ținem cont de o mulțime de aspecte care ne pot influența viața.

Totuși, sunt câțiva factori ce vor influența într-un mod pozitiv decizia finală și îți vor ușura pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru cele mai bune rezultate.

Un nou apartament este viitoarea voastră locuință, așa că va trebui să acorzi o importanță deosebită pentru a te feri de neplăcerile ce pot apărea pe parcurs. Gândește-te încă din acest punct cum îți vezi viața în viitor și care sunt facilitățile care ți-ar putea oferi mai mult confort. Totodată, este important să ne bazăm alegerile și în funcție de bugetul pe care-l avem disponibil. Chiar dacă optăm pentru o metodă de finanțare pusă la dispoziție de dezvoltator, tot trebuie să ne facem câteva calcule pentru a observa cât de mult ne poate îngrădi viitorul o astfel de alegere.

Acest proces are ca și scop identificarea principalelor probleme ale locuinței, iar în funcție de gravitatea lor, poți negocia prețul apartamentului sau chiar să renunți la ofertă.

Factorii interni ce pot sau nu pot fi modificabili

Suprafața este primul element de pe listă. Câteodată, cei ce publică un anunț pot estima greșit suprafața acestuia, adăugând chiar 1 sau 2 metri pătrați în plus față de valorile reale. Însă este destul de dificil de aproximat valoarea reală, având în vedere că apartamentul este mobilat. Ai posibilitatea de a verifica detaliile apartamentului în documentele de proprietate sau în cadrul certificatului de înregistrare.

Legat de planul apartamentului, poți verifica dacă sau făcut anumite modificări. Unele dintre ele pot fi ilegale și nu vor apărea în certificatul de înregistrare. Mai mult sau mai puțin, acestea pot afecta rezistența imobilului în care se află apartamentul. Iar dacă totul este în regulă, poți vedea dacă ai posibilitatea de a modifica după bunul plac.

Localizarea merge mână în mână cu priveliștea ce o sa o aveți. Apartamentele poziționate pe colț sunt mai predispuse la umezeală sau mucegai, deoarece sunt mai reci față de apartamentele cu ferestrele orientate către sud-vest sau sud-est, ce permit luminii naturale să îmbrace întreaga locuință.

Priveliștea poate să crească sau să reducă activitatea din interiorul apartamentului. Dacă în apropierea blocului există o stradă sau un bulevard aglomerat, atunci nici geamurile termopan nu te vor salva de zgomotul produs de către mașini. Una dintre cele mai bune priveliști este existența unui parc sau a unei zone verzi ce poate aduce o mică oază de liniște în aglomerația orașului.

Ventilația este și ea un element ce necesită atenție. Ea se poate verifica în baie și în bucătărie cu ajutorul unui chibrit aprins. Dacă flacăra nu licărește, atunci aceste spații nu vor fi suficient de bine ventilate, ceea ce înseamnă că riști să ai diferite mirosuri în apartamentul.

Factorii externi

Transportul în comun ar trebui să fie foarte accesibil, atât pentru tine, cât și pentru familia ta. Află cât de aproape sunt stațiile de autobuz, care este nivelul de aglomerație în timpul orelor de vârf și cât de des ai acces la acestea în zona cu pricina.

Pentru un apartament unde locuiește o familie, o zonă industrială nu este tocmai cea mai satisfăcătoare alegere. Așa că te poți plimba puțini în împrejurimi pentru a afla dacă există depozite, fabrici industriale sau străzi aglomerate ce pot polua aerul. Acești factori vor reprezenta și o sursă de zgomot continuu. Zonele verzi vor îmbunătăți calitatea vieții.

Pe lângă cele enumerate mai sus, starea scărilor și a liftului (unde este cazul) va fi un aspect cheie. Poți să înțelegi după tipul de degradare a acestora cât de vechi este blocul și cât de des se aduc îmbunătățiri ce au ca și scop siguranța tuturor locatarilor. Nimeni nu își dorește să urce cu un lift defect până la etajul 8.

La fel trebuie să analizezi și fațada blocului, felul în care arată interiorul său și starea acoperișului. Sunt elemente importante ce pot scoate în evidență adevărata rezistență a imobilului în cazul unor furtuni sau mai rău, în cazul unui cutremur.

Alege să cumperi apartamente noi doar de la dezvoltatori de încredere, cu nume importante pe piața imobiliarelor din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *