De ce va ganditi sa cumparati tuburi LED? Afla mai multe despre avataje
Care sunt principalele avantaje ale acestor tuburi LED?
Daca te gandesti sa cumperi tuburi LED, trebuie sa stii ca acestea reprezinta solutia ideala pentru iluminatul locuintei si a muncii. Ele vin in diferite dimensiuni si in diferite forme, pastrand forma unui tub clasic de neon, adica cu o forma alungita. Sunt mai usor de instalat si de functionat, aproape asemanatoare cu clasicele, dar proprietatile lor sunt toate personalizate.
Prin urmare, cele mai importante caracteristici ale acestor tuburi LED sunt:
Spre deosebire de tuburile fluorescente, aceste tuburi LED nu contin mercur, ceea ce le face mai sigure pentru mediu.
Multe dintre acestea sunt reglabile, nu au aceasta capacitate precum lampile fluorescente si sunt prea scumpe, ceea ce le face o investitie neprofitabila.
Sursele de iluminare cu LED-uri asigura fluxul de lumina indreptat cu precizie catre locatia dorita. Tuburile fluorescente, pe de alta parte, asigura un flux de lumina multidirectional, ceea ce inseamna ca lumina se pierde in zonele care nu sunt necesare.
Tuburile fluorescente tind sa se ard mai repede atunci cand sunt utilizate cu senzori sau alte dispozitive de control. Spre deosebire de acestea, tuburile LED functioneaza foarte bine cu dispozitivele de control, deoarece au capacitati de pornire si oprire instantanee. Gasesti gama Electric Concept aici: https://www.electric-concept.ro/Tuburi-LED
Cele mai recente modele de tuburi LED sunt mai eficiente decat tuburile fluorescente.
Sursele de iluminat cu LED-uri produc lumina intr-o varietate de temperaturi de culoare, cum ar fi unele tuburi fluorescente, dar nu incep sa palpaie la utilizarea prelungita.
Unele tuburi LED au o durata de viata medie de aproximativ 50.000 de ore, in timp ce tuburile fluorescente au o durata de viata medie de 30.000 de ore.
Totusi, trebuie mentionat ca unele tuburi fluorescente rezista mai mult, dar vorbim de cele mai noi modele, care sunt si ele mult mai scumpe.
Sunt de obicei fabricate din plastic si aluminiu, deci sunt mai rezistente la vibratii sau socuri puternice. Exista si tuburi de sticla, asemanatoare tuburilor fluorescente, dar in mediile supuse socurilor, tuburile din plastic sunt cea mai buna alegere.