ioana iulie 13, 2020

Iarna, zăpada, gheața, frigul și starea climatică asociată, încep anual încă de la finalul lunii noiembrie și uneori mai sunt resimțite chiar și în luna martie.

Anvelopele de iarnă îți vor face mai sigură călătoria pe timpul iernii. Cea mai bună opțiune este să le achiziționați chiar înainte de venirea iernii pentru a nu fi nepregătiți în acel moment. Dacă întrebați pe cineva  care deține anvelope de iarnă, acesta vă va spune că prezintă o diferență mare la prindere, manevrabilitate, tracțiune și încredere deplină.

Care sunt avantajele anvelopelor de iarnă

Gama de cauciucuri de iarnă au atât un compus flexibil din cauciuc, cât și un design unic al benzii de rulare, realizate exclusiv pentru utilizare pe zăpadă, netezime și gheață și la temperaturi reci. Fără compromisuri pentru alte sezoane, șoferii vor beneficia de o tracțiune semnificativ crescută în timpul accelerației, în special distanțe de oprire mai scurte și o creștere drastică a stabilității direcționale la viteză. În cazul în care anvelopele pentru toate anotimpurile sunt puțin bune la căldură și puțin bune la frig, anvelopele de iarnă sunt specializate în conducerea cu climă rece. Cu o inginerie pentru climat rece, fără compromisuri, cu ajutorul anvelopelor de iarnă, șoferii se pot bucura de sezonul de călătorie pentru vreme rece, cu liniște sufletească pentru a-și merge singuri sau împreună cu prietenii ori familia.

Indiferent dacă decideți să cumpărați anvelope de iarnă sau conduceți cu ele în anotimpurile pe tot parcursul anului, este încă important să achiziționați cauciucuri de iarna potrivite pentru mașina pe care o dețineți.

Cum pot fi alese cauciucurile de iarnă potrivite?

Unii experți recomandă opțiunea unei dimensiuni mai restrânse pentru anvelopele de iarnă, astfel încât să poată trece prin zăpadă. Însă majoritatea producătorilor sunt de părere că majoritatea proprietarilor de mașini vor dori să le  păstreze așa cum arată recomandările de pe portiera mașinilor.

Cauciucuri de iarnă sau autovehicule 4×4?

 Iată câteva alte avantaje oferite de vehiculele cu tracțiune integrală:

  • Vă oferă garanția că nu veți avea probleme cu punctele de control în traseele de munte, unde autoritățile solicită ca alte mașini să pună lanțuri.
  • Zăpada adâncă și înclinările abrupte sunt mai puțin susceptibile să vă oprească.
  • Această caracteristică adaugă valoare la revânzărea vehiculului în unele zone.

Însă tracțiunea integrală are anumite limitări și dezavantaje:

  • Complexitatea sporită face reparațiile mai costisitoare.
  • Acesta adaugă greutate vehiculului și poate reduce economia de combustibil.
  • Distanțele de frânare și viraj sunt la fel ca în cazul mașinilor cu tracțiune cu două roți.

Aparent, alegerea anvelopelor este o caracteristică destul de importantă în dilema pe care se poate să o aveți înainte de cumpărarea unei mașini cu tracțiune integrală. Echipa Anvelomag sugerează realizarea unei investiții mult mai mici a unui set nou de roți și anvelope – mai degrabă decât a unui vehicul cu totul nou și cu tracțiune 4×4 – și conducerea în acest fel pentru un sezon de iarnă.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*