Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

DE CE SĂ FOLOSIM BEȚIȘOARE NATURALE PARFUMATE?

Arderea aromatică reprezintă arderea anumitor componente naturale din plante, lemne sau rășini în scopul eliberării aromelor și esențelor parfumate intense, cu proprietăți vindecătoare pentru starea emoțională și psihică. Aceste arome ajung spre noi sub formă de bețișoare naturale parfumate, conuri, rășini sau pudre aromate, de la esențe precum lemnul de Santal, la floarea de Iasomie sau Palo Santo / Lemnul Sfânt peruvian. Această ardere a aromelor, respectiv a bețișoarelor parfumate,  este prin preajmă din cele mai vechi timpuri și ocupă încă un loc important în multe ritualuri spirituale și religioase a nenumăratelor culturi din întreaga lume.

Chiar dacă nu există încă destule informații științifice asupra beneficiilor arderii aromatice, există totuși  o mulțime de motive pentru a folosi această latură a aromaterapiei. Am găsit pentru tine 12 modalități parfumate ușoare ce se pot integra cu ușurință în rutina de zi cu zi.

12 MOTIVE PENTRU FOLOSIREA BEȚIȘOARELOR PARFUMATE

Pentru curățarea energiilor negative, stagnante sau inconștiente.

Oricând dorești să începi un proiect, să îndeplinești un ritual sau să faci puțină yoga, arderea bețișoarelor naturale parfumate in prealabil poate da tonul unei activități conștiente frumoase. Arderea acestora este un ritual de purificare, de curățare a energiilor și a setării unei minți conștiente.

Pentru aprofundarea concentrării în timpul meditațiilor și rugăciunii.

Există anumite arome cunoscute pentru proprietățile sale de îmbunătățire a concentrării și focusului, cum sunt menta, lămâia, cuișoarele sau Tămâia. Tămâia este folosită în acest scop încă din timpuri antice, iar bețișoarele naturale cu această aromă sunt un adevărat succes.

  • Pentru a te conecta cu amintirile prețioase.

Ai mirosit vreodată ceva ce te-a pus pe gânduri, ti-a adus aminte de cineva drag sau ti-a ajuns la inimă și te-a transformat într-un sentimental convis? Cred că am trecut cu toții prin asta cel puțin odată. Arderea bețișoarelor naturale parfumate ne poate duce înapoi în timp. Dintre toate simțurile, cel al mirosului este singurul conectat direct cu creierul, așadar prin arderea aromelor putem evoca amintiri din trecut.

  • Pentru deschiderea chakrei inimii.

Dacă simți că chakra inimii este puțin blocată, ai anxietăți și nu poți respira cum trebuie, anumite mirosuri te pot ajuta să te deschizi și să te destinzi. 😊 Iasomia și Trandafirul sunt două arome care te conectează direct la sursa iubirii infinite.

  • Pentru relaxare și destindere.

Există studii care ne-au arătat că anumite arome ,cum e cea de Lavandă, pot avea un efect calmant asupra sistemului nostru nervos. Bețișoarele de Lavandă sau Santal ne oferă o stare de meditație și pace,  ne ajută să ne deschidem și să ne armonizăm.

  • Pentru integrarea elementelor de Foc în ritualurile tale.

În multe tradiții, cum e ayurveda ( sistemul Indian de medicină alternativă) sau medicina tradițională chineză, elementele naturale au nevoie să fie echilibrate înainte ca vindecarea adevărată să înceapă. Folosind arderea bețișoarelor ca sursa focului alături de alte elemente ce țin de apă, spațiu, pâmânt și aer în timpul meditației sau practicării yoga, poți să aduci echilibru în practicile tale.

  • Pentru a  începe o nouă rutină/ ritual.

Dacă ești genul de persoană căreia îi plac rutinele sau ritualurile, arderea bețișoarelor naturale parfumate înainte de culcare, înainte de a începe un proiect sau dimineața după ce te trezești etc., pot da o notă pozitivă asupra începutului sau sfârșitului zilei.

  • Pentru a fi mai spiritual / a te conecta cu latura ta spirituală sau religioasă.

Este perfect normal zilele astea să vezi cum arzând bețișoarele în spații religioase sau spirituale din lumea întreagă, de la bisericile catolice la ceremoniile nativilor americani. Multe culturi indigene cred cu tărie că arderea aromatică ne ajută să transmitem rugăciunile în mod direct Spiritului / Creației.

  • Pentru practicarea stării de Mindfulness.

Stimularea simțurilor este o cale minunată pentru a te conecta cu prezentul, pentru a fi prezenți și conștienți. E simplu, găsește-ți aroma ideală, aprinde bățul parfumat, închide ochii și conectează-te în totalitate.

  1.  Pentru a seta un cronometru.

Durata arderii complete a unui bețișor natural parfumat este între 30 de minute și 1 oră. Aprinde bățul când dorești să începi proiectul, lucrul sau meditația și continuă până când bățul se stinge. Mi se pare că acest stil de a te cronometra este mult mai blând, eficient și natural față de alarma unui ceas sau telefon.

  1.  Pentru stimularea apetitului sexual.

Așa e, anumite esențe cum sunt cele de Trandafir , Iasomie, Clove sau Dragons Blood (Sângele Dragonului) au reputația de a fi afrodisiace naturale. Ai putea să încerci să arzi un bețișor natural parfumat afrodisiac data viitoare când vrei să îți intri în stare. 😊

Pentru a te împământa, mai simplu spus, a veni cu picioarele pe pământ sau a fi la centru.

Așa cum există arome afrodisiace sau liniștitoare, așa avem și arome excelente care ne ajută să ne centrăm, să ne conectăm cu energia telurică a Pământului. Aromele lemnoase ale Cedrului și  Vetiverului sunt excelente pentru această împământare. Te simți anxios, stresat sau copleșit? Aprinde niște bețișoare naturale parfumate de Cedru, Vetiver sau orice altă aromă pământie, stai într-o poziție relaxantă și respiră adânc de câteva ori, iar o stare de calm și centrare te va învălui rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *