Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

De ce românii preferă atât de mult să își încălzească locuința cu peleți? Detalii despre combustibilul viitorului!

Să găsești combustibilul care să nu te rupă la buzunar în zilele noastre a devenit o misiune aproape imposibilă. Prețurile fluctuează extrem de mult, iar gazul, cel ce era fruntea rentabilității atunci când vorbeam despre combustibil, scade în poziții văzând cu ochii.

Ce rămâne de făcut? Cu ce ți-ai putea încălzi locuința în 2023 fără a te plânge de costuri prea mari, însă să te bucuri din plin de beneficii? Peleții sunt o alegere bună în acest sens, iar în rândurile ce urmează vei înțelege și de ce.

Ce sunt peleții?

Despre peleți putem spune că sunt un combustibil 100% ecologic, provenit din resturi de material lemnos reciclat. Ei sunt astfel o sursă regenerabilă și sustenabilă de încălzire. Cenușa rezultată de pe urma arderii este sub 1,5% din masa care arde. Ea poate fi utilizată cu încredere ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

Emisiile de fum și noxele rezultate de pe urma arderii sunt aproape inexistente, de aceea se spune despre peleți că sunt extrem de prietenoși cu sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Ține minte că peleții de calitate superioară prezintă o suprafață netedă și uniformă, au aceeași dimensiune și nu se fărâmă.

Peleții sunt mai eficienți decât lemnele de foc!

Da, ai citit bine, peleții sunt cu mult mai eficienți decât lemnele de foc. Ei au o putere calorică mult mai mare și-n plus de asta, din punct de vedere al costurilor, reprezintă o energie mai ieftină (comparativ chiar și cu combustibilii fosili tradiționali, adică cărbunii și petrolul).

Lemnele de foc au nevoie și de pregătire în prealabil. Ele, provenite direct în pădure, nu ajung la tine gata uscate. Asta înseamnă că au nevoie de o perioadă pentru uscare. Este vorba, în medie, de 6 luni.

Dacă achiziționezi peleți, scapi de această problemă, nu mai trebuie să aștepți 6 luni pentru a-i putea folosi. Ei vin gata uscați, umiditatea lor atinge un prag de 8%, ceea ce le permite să ardă eficient și să emane căldura mult dorită în locuința ta.

De unde ai putea achiziționa peleți de calitate superioară dintr-o sursă sigură? De la tomibena.ro. Acest furnizor pune la dispoziția ta peleti de vanzare cu livrare oriunde pe teritoriul României în cel mai scurt timp.

Pe tomibena.ro găsești mereu oferte la peleți – fie reduceri substanțiale de preț, fie transport gratuit. Profită de ele și bucură-te de o încălzire perfectă în locuința ta.

Peleții nu au în compoziție substanțe chimice!

Poate nu crezi, însă peleții sunt 100% ecologici și siguri pentru sănătatea ta și a familiei tale. Nu se folosesc substanțe chimice în procesul de fabricare al peleților. Este suficientă lignina din compoziția rumegușului pentru ca aceștia să capete forma pe care o știm cu toții.

Lignina, atunci când este supusă unor temperaturi mai ridicate, se plastifiază și de aceea rumegușul și toate resturile lemnoase se leagă foarte bine între ele.

Totuși, atenție la calitatea peleților pe care îi achiziționezi! Există o mulțime de peleți de calitate precară pe piața de profil din România despre care nu poți afla decât într-un singur mod – testandu-i chiar tu.

Dar pentru a nu mai pierde timpul și cu așa ceva, cel mai bine cumperi din start dintr-o sursă sigură, așa cum este și tomibena.ro. Aici îți este oferită garanția calității de la producător. Totul este în favoarea ta, iar prețul este cât se poate de corect. Accesează tomibena.ro și convinge-te de acest  lucru.

Acestea fiind spuse, iată o parte din cele mai importante criterii pentru care românii preferă peleții în locul lemnelor de foc sau a gazului. Am mai putea adăuga aici și faptul că o centrală termică pe peleți nu necesită a fi curățată la fel de des ca una pe lemne.

Dacă ar fi să aducem în discuție toate avantajele pelțtilor, cel mai probabil nu am termina curând discuția. Acestea sunt numeroase, iar dacă îți dorești cu adevărat să le afli pe toate, ia legătura cu personalul de la Tomibena. Abia așteaptă să îți povestească despre fiecare avantaj uriaș pe care peleții, această minune ecologică, îl prezintă. Nu uita să accesezi tomibena.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *