Cluj News

Stiri online din Cluj

Cum știi că un apartament vechi este o investiție pe termen lung

Chiar dacă un apartament nu este aspectuos, confortabil și capabili să fie amenajat după bunul nostru plac, un imobil vechi are propriul său farmec aparte. Acesta este mult mai elegant, deseori situat central, precum și aproape de toate mijloacele de transport în comun cu care să poți ajunge dintr-o parte în alta. Toate aceste lucruri contribuie la decizia de a face o asemenea investiție, întrucât un apartament are un cost foarte ridicat, indiferent de locația în care te gândești să îl achiziționezi. De asemenea, un apartament vechi se poate transforma într-o investiție foarte prolifică, întrucât are toate caracteristicile pe care orice chiriaș le caută. Vorbim aici despre poziționarea perfectă, aspectul elegant și impecabil, precum și despre utilitatea sa, care se poate dovedi a fi mult mai mare comparativ cu un apartament nou. Cu toate acestea, multe dintre apartamentele listate pentru vânzare sau spre închiriere nu se potrivesc cu standardele dorite. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am realizat un scurt ghid care să te ajute să-ți dai seama cum se poate transforma un apartament vechi într-o investiție pe termen lung.

  1. Întreabă care este anul construcției

De departe cea mai importantă întrebare, atunci când vine vorba despre un imobil vechi, este anul construcției. În cazul în care imobilul a fost construit după anul 1977, este de așteptat ca prețului să fie mai ridicat, întrucât nu are nici risc seismic. În mod analog, un bloc care datează din anul 1941, ar putea ridica o serie de probleme pentru cei care trăiesc în interiorul său. Tocmai de aceea, potrivit specialiștilor, este recomandat să ne orientăm către clădirile care au fost construite după anul 1977 și, ideal, să evităm orice clădire interbelică.

  • Află care este compartimentarea

Un alt astfel de reală importanță pe care ar trebui să-l iei în considerare este compartimentarea apartamentului. În funcție de această caracteristică, îți vei putea da seama cum va fi utilizat imobilul. Spre exemplu, familiile se pot orienta către apartamente decomandate, în care fiecare persoană să aibă parte de intimitatea sa, în camera personală. Pe de altă parte, persoanele singure sau cuplurile se pot orienta către apartamente semidecomandate, întrucât vor petrece mai mult timp împreună și, deseori, mai puțin timp în intimitatea personală.

  • Analizează cu atenție scara blocului

Nu este un secret faptul că scara blocului spune mult mai multe despre un imobil decât orice fost proprietar sau agent imobiliar. Tocmai de aceea, poți descoperi toate răspunsurile la întrebările tale dacă petreci câteva minute pe scara blocului. Spre exemplu, poți verifica dacă există cutii postale bloc, plante și calorifere, fiecare dintre acestea jucând un rol esențial în confortul pe care îl vei resimți la tine acasă. În caz contrar, poți lua legătura cu administratorul blocului, căruia să îi arăți toate ofertele de pe cutiipostalebloc.ro.

Oricând vrei să te asiguri că apartamentul vechi pe care îl vei achiziționa este capabil să se traducă printr-o investiție pe termen lung, nu uita să verifici toate caracteristicile pe care ți le-am prezentat mai sus. Mai devreme sau mai târziu, vei avea doar de câștigat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *