Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum se intretine corect o baterie auto

De ce este bine să-ți menții bateria auto curată

Întreținerea bateriei auto este esențială pentru durata de viață a bateriei.

Bateria cu plumb acid este o baterie reîncărcabilă care transformă reacțiile chimice în energie electrică. Este cel mai comun tip de baterie și este utilizată pentru mașini, camioane, bărci și alte vehicule.

O baterie de mașină poate fi reîncărcată folosind un încărcător conectat la o priză electrică sau în timp ce motorul este pornit.

Proprietarul unei mașini ar trebui să știe cum să întrețină în mod corespunzător bateria cu plumb a mașinii pentru a evita orice problemă cu vehiculul.

Cum să prelungești durata de viață a bateriei auto

Bateriile auto sunt ușor de întreținut și o poți face acasă, fără niciun ajutor de la experții în domeniu. Există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru bunele practici de întreținere a bateriei auto:

– Verifică nivelul electrolitului și adaugă apă distilată dacă este necesar

– Folosește de fiecare dată un încărcător corespunzător bateriei tale

– Verifică, din când în când, cablurile bateriei ca nu cumva să fie deteriorate și înlocuiește-le dacă este necesar

– Ține-ți mașina într-un garaj, astfel încât să nu fie supusă temperaturilor extreme.

– Nu folosi echipamentele electrice ale mașinii când motorul este pornit.

Controlul regulat este important

După cum am mai spus, bateria auto este o parte esențială a mașinii și trebuie întreținută cât mai bine posibil. Bateria poate fi curățată cu o cârpă umedă, dar dacă murdăria este nu dispare, atunci utilizați o periuță de dinți sau o altă perie pentru a o curăța. Acest proces trebuie făcut regulat, ori de câte ori sesizați murdărie care se depune sub capotă.

Cel mai bun moment pentru a-ți curăța bateria mașinii este atunci când realizezi și alte sarcini de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului, schimbarea anvelopelor sau înlocuirea filtrelor.

Dacă ești în căutarea unor baterii auto de calitate superioară, Principal Auto este alegerea potrivită. Acesta este un magazin online realizat exclusiv pentru vânzarea de baterii auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *