Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum sa-ti cresti masa musculara

Visezi la o masa musculara impunatoare asa cum vezi prin firme, la televizor si in tot felul de pictoriale? Chiar daca cei din jurul tau vor incerca sa te demoralizeze spunandu-ti ca nu este o idee buna si ca nu ai cum sa ajungi la o asemenea performanta, afla ca nimic nu este imposibil. Important este insa ca aceasta dorinta sa fie rezultatul propriilor convingeri si sa-ti aduca un plus de valoare, nu sa fie o decizie luata de dragul de a-ti cuceri potentialii parteneri sau de a atrage complimente.

In primul rand, trebuie sa intelegi ca nu e un drum usor si ca, cei mai multi culturisti de performanta investesc tot timpul disponibil si intreaga energie pentru a ajunge acolo. Ca prin urmare, nici tu nu-ti vei putea creste masa musculara indeajuns de mult incat sa fie evidenta de la mare distanta, peste noapte. Va trebui sa-ti faci un program, sa renunti la anumite placeri, si inclusiv sa-ti regandesti fiecare actiune.

Pe langa sport, iata alte cateva solutii practice de integrat in stilul tau de viata, ce vor contribui la cresterea masei musculare.

Masa musculara

Consumul de minerale chelate

Mineralele chelate este o categorie de compusi chimici ce reunesc actiunea aminoacizilor si a celor 11 minerale de baza, de care orice organism are nevoie ca sa-si desfasoare functiile corespunzatoare. Acest lucru e si mai important pentru cei care isi cresc masa musculara cu un motiv bineintemeiat, precum sportivii care fac asta din pasiune sau care au o pasiune si o meserie, in acelasi timp. Spre deosebire de mineralele uzuale, corpul le absoarbe mult mai usor, prevenind dificultatea ca organismul sa refuze absoarbtia anumitor compusi uzuali. Iar pentru cei care stiu ca au un sistem gastric problematic, acestea nu mai produc acel efect deranjant prin care se suprasolicita mucoasa stomacala, cauzand usturimi sau durere, ca in cazul mineralelor obisnuite.

Consumul de steroizi

Steroizii sunt cunoscuti si utilizati de foarte multi ani in lumea sportului. Insa, ei vin si cu avantaje, dar si cu dezavantaje, pe care trebuie sa le urmaresti cu atentie inainte de administrare. Gasesti diferite forme de steroizi, diferite concentratii, iar fiecare corp are nevoie desigur, de o formula diferita. Asadar, nu te grabi sa-ti cumperi steroizi in cea mai mare concentratie sau cei pe care ii folosesc prietenii/rudele tale. Cel mai bine e sa apelezi la o persoana care, in baza profilului personal si a aspiratiilor, iti va putea recomanda alegerea ideala pentru a preveni si aparitia efectelor adverse.

Uleiul de canabis

Este perfect normal atunci cand auzi de canabis, sa te gandesti la un drog care-ti ia mintile. In realitate, lucrurile nu stau in acest fel. Mai ales ca, sportivilor le este interzis sa intre de exemplu intr-o competitie sportiva, sub influenta unor vicii. Multi antrenori refuza inclusiv colaborarea cu cei care fumeaza, au un stil alimentar haotic sau au obiceiuri extrem de nesanatoase ce le-ar putea afecta cariera, dar si sa duca pe apa sambetei toate eforturile sale.

Canabidiolul administrat intr-o concentratie mica s-a dovedit a fi eficient la ameliorarea disconfortului dat de un antrenament suprasolicitant.

Vitamina B

Vitamina B confera energie si are capacitatea de a sustine organismul in situatii dificile, agitate, stresante. Totodata, medicina sustine rolul vitaminei B si in functiile metabolice ale corpului precum buna functionare a fierei si a ficatului, pana la cresterea absorbtiei aportului nutritiv pe care il au alimentele consumate in respectiva zi. Desigur, in clasa vitaminelor B se regasesc mai multe optiuni, cele mai renumite fiind B2, B6 si B12. Dar pe langa acestea mai sunt multe altele de care corpul poate avea nevoie, deci poti opta pentru un supliment complex care sa contina toate aceste vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *