Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum să te epilezi definitiv acasă

Epilarea definitivă este o modalitate eficientă de a scăpa de părul nedorit pentru o perioadă lungă de timp și aceasta poate fi făcută și acasă cu ajutorul epilatoarelor IPL (Lumină Intens Pulsată) disponibile în magazine. Impulsul acționează asupra rădăcinii firului de păr. 

De ce trebuie să ții cont atunci când decizi să cumperi un astfel de dispozitiv?

În primul rând, este foarte important să razi zona ce urmează a fi epilată înainte de a începe procedura, deoarece după cum spuneam și mai sus, epilatoarele IPL acționează asupra rădăcinii foliculului de păr, iar dacă pielea este fină și depilarea s-a făcut cu ceară, prin smulgere, impulsul nu are unde să acționeze. 

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este să nu ai pielea bronzată. Începe să te ocupi de această procedură în lunile de iarnă, atunci când nu suntem expuși la razele UV. În plus, nu uita că și solarul este interzis în această perioadă. 

Rezultatele nu se văd imediat la fel ca în cazul epilatoarelor clasice, ceară sau bic. Este nevoie de minim 5 ședințe făcute la cel puțin două săptămâni distanță între ele, iar pentru fiecare zonă epilată ar trebui să aloci maxim 20 de minute. Cu cât firul de păr este mai vizibil, cu atât rezultatele sunt mai bune. Dacă ai firul de păr blond deschis, nu este recomandat epilatorul IPL, deoarece nu vei avea rezultatele dorite. 

În cazul în care ai alunițe mari, vizibile pe zonele pe care dorești să le epilezi, acoperă-le cu un creion alb înainte de a începe. Reacțiile adverse pot fi înroșirea pielii și umflarea temporară a zonei expuse, dar acestea trec în câteva ore. 

Epilarea definitivă te ajută să scapi pe termen lung de părul nedorit și să ai o piele fină mai mult timp. Nu uita să alegi un epilator IPL bun pentru a te asigura că rezultatele sunt pe măsura așteptărilor tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *