Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum sa porti corect inelele? Regula de stil

Gama de inele, fie ca vorbim de inele de argint sau inele de aur, s-a numarat dintotdeauna printre cele mai apreciate accesorii. Istoria lor este din antichitate, cultul lor are o multime de seminificatii, iar astazi inele argint, aur sau orice alt material sunt purtate atat de femei cat si de barbati. Daca si tu te numeri printre iubitoarele acestor accesorii, afla din acest articol cum sa le porti corect.

Pe ce degete se poarta inele?

Pe langa numarul inelelor purtate, foarte important este si modul in care le purtam. Astfel, pentru fiecare deget in parte se potriveste un anumit tip de inel, dupa cum urmeaza:

  • Pentru degetul mic alege modele de inele inguste, simple, fara pietre;
  • „Rezerva” degetul inelar pentru inelul de logodna si/sau pentru verigheta;
  • Degetul mijlociu este cel mai potrivit pentru purtarea unui inel masiv, cu o piatra de mari dimensiuni. Tot pe degetul mijlociu este indicat sa porti si inelele personalizate;
  • Pe degetul aratator se vor potrivi de minune inelele subtiri, eventual acesorizate cu diverse reprezentari geometrice;

Cum alegem inele tinand cont de forma degetelor

Un alt criteriu in functie de care sa alegi inelele pe care sa le porti este forma degetelor tale. Mai precis, in cazul in care ai degetele mai groase, ti se potrivesc inelele cu forma alungita, precum si cele in unghiuri.

Daca ai degetele subtiri si inguste, inelele late sunt cele care te avantajeaza. Poti opta cu incredere pentru modele cu piatra mica.

Pe de alta parte, in cazul in care articulatiile degetelor sunt proeminente, este indicat sa te orientezi catre inele cu piatra mare.

Speram ca ti-am fost de ajutor cu aceste informatii de baza. Inele sunt accesorii care pot avea un efect fabulos, asadar incearca sa le integrezi cat mai bine intr-un outfit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *