Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum să îți reamenajezi locuința fără să schimbi totul de la zero

Primăvara vine mereu cu un aer de schimbare, cu un impuls de nou, iar sentimentul este valabil și atunci când vine vorba despre spațiul în care locuim. O piesă de mobilier mutat ici-colo, niște decorațiuni sau culori noi și gata! Spațiul capătă o cu totul altă atmosferă. Ce faci, totuși, atunci când schimbările mărunte nu par suficiente și simți impulsul de a schimba fiecare colțișor în parte?

Alege proiecte individuale care să-ți pună creativitatea în mișcare

Reinventează dressingul

Camera de dressing poate fi mai mult decât un simplu spațiu de depozitare. Pe lângă rafturi și umerașe, poți crea un colțișor special, așa-numitul ”vanity corner”, unde să îți poți face machiajul, coafura și tot ce ai nevoie pentru a te simți ca într-un sanctuar al frumuseții. Alege o oglindă încadrată de surse de lumină adiționale, o masă de toaletă cu suficient spațiu pentru depozitare și niște elemente decorative care ies în evidență, și vei reuși să îți transformi dressingul în locul preferat din întreaga casă.

Grădina verticală

Fie că dispui de un spațiu în curte în care să o poți amenaja, fie că trebuie să te rezumi doar la un balcon sau o terasă, grădina verticală este proiectul care te va ține în priză pe tot parcursul sezonului cald și care va aduce un plus de veselie casei. O astfel de grădină îți permite să ai simultan flori, legume sau plante aromatice proaspete, iar opțiunile de amenajare pentru acest proiect sunt flexibile în funcție de buget, preferințe pentru materiale și spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Amenajează un colțișor pentru citit

Spațiul de lângă ferestre este adesea ignorat în amenajare, fiind văzut drept un spațiu negativ, prin care doar pătrunde lumina. Totuși, poți să îi explorezi potențialul amenajând un loc special pentru citit. Un scaun suspendat sau fix, o măsuță de cafea și două – trei perne decorative sunt tot ceea ce vei avea nevoie pentru a crea o atmosferă confortabilă, care să te invite să-ți prepari un ceai și să te retragi cu cartea preferată.

Adaugă un plus de culoare terasei

Dacă nu vrei să începi să muți mobila dintr-o parte a livingului în cealaltă, poți să-ți amenajezi o cameră complet nouă la exterior, pe terasă, care va fi cu siguranță binevenită în serile călduroase de vară, și nu numai. Nu trebuie să pierzi mult timp căutând idei pentru amenajarea unei terase, deoarece echipa de la Homelux îți va pune la dispoziție toate elementele high-end de care vei avea nevoie pentru amenajare, iar tu trebuie doar să te decizi ce stil ți se potrivește cel mai bine.

În concluzie, nu e nevoie să schimbi totul în jurul tău în spațiul în care locuiești. Uneori, un simplu colțișor bine amenajat sau un proiect inovativ îți va satisface nevoia de nou și de schimbare în locuință. Din fericire, există suficiente surse de inspirație și persoane care să te sfătuiască în această privință, așadar tot ce îți mai rămâne de făcut este să ai curaj să începi și să-ți pui creativitatea la încercare.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *