Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum să alegi jucăria potrivită pentru copilul tău

Să alegi o jucărie pentru copilul tău este foarte dificil. Slalomul printre jucăriile din magazine, dorinţele şi nevoile copilului tău şi ofertele teribile din reclame este un sport demn de olimpiadă: olimpiada părinţilor disperaţi. Dar cele mai bune jucării, însă, nu sunt întotdeauna şi cele mai spectaculoase, ci sunt cele care îi stimulează imaginaţia copilului tău. Indiferent de varsta copilului tau, gama de ursuleti de plus se afla in topul preferitelor parintilor. Afla din acest articol care sunt cele mai cautate jucarii fete si jucarii copii.

Diversitatea jucariilor

Jucăriile pot fi modalitatea ideală de a da start dezvoltării creative a copilului tău. Copilul, însă, s-ar putea să nu aibă nevoie de atât de multe jucării precum îţi imaginezi tu. Cele mai bune jucării pentru copii sunt cele multifuncţionale, care stimulează imaginaţia, creativitatea şi dorinţa de a rezolva enigme. Jucăriile de acest gen includ:

  • Cuburile: într-o zi copilul se foloseşte de ele pentru a construi un turn, alteori să se prefacă că vorbeşte la telefon ţinând în mână una dintre piese.
  • Mingi: sunt bune pentru că sar, se rostogolesc, pot fi ţinute în mână, aruncate, privite etc.
  • Cutii de carton: acestea pot fi folosite în foarte multe moduri, de la rafturi, cuptoare, până la maşini, bărci sau case pentru păpuşi.
  • Haine: cu hăinuţe vechi sau diverse bucăţi de material, copilul se poate îmbrăca în ce vrea el şi îşi poate imagina că este orice personaj de carte sau de film.
  • Diverse chestii de papetărie: hârtie colorată, autocolant, creioane colorate, markere – practic orice poate fi tăiat, lipit, mâzgălit şi care să pară că este orice îşi imaginează copilul că e.

Cum alegi jucariile

Multe jucării au trecute pe etichetă vârsta copiilor cărora le sunt destinate. Acest amănunt poate fi de mare ajutor, dar, în termenii de joacă, există un singur ghid: interesele copilului tău şi nivelul său de dezvoltare îţi vor oferi o idee mai bună de ce anume ar merge să aibă la îndemână. Informaţiile cu privire la vârstă sunt importante doar pentru siguranţă, mai ales în cazul pieselor mici pe care bebelușii le pot înghiţi. Dacă ai un copil foarte mic, cel mai bine ar fi să iei în primul rând în considerare recomandarea de pe etichetă.

Pentru copilul tău, cea mai bună jucărie şi cel mai demn partener de joacă eşti chiar tu, sau poate fi un membru al familiei sau un alt adult. Copilul este încântat să îţi privească faţa, să îţi asculte vocea şi să fie, pur şi simplu, în compania ta. Îi va face mare plăcere, totodată, să asculte o jucărie muzicală, să înveţe să se întindă după un obiect care atârnă sau se îţi privească telefonul mobil colorat.

Când copilul tău va învăţa să stea în picioare, e posibil să îi placă lucruri pe care le poate lovi: o lingură de lemn şi o oală de tablă sunt un întreg carnaval!

Copiilor cu vârste cuprinse între unu şi patru ani le place să se joace cu cutii, iar uneori găsesc ambalajul unui cadou mult mai interesant decât cadoul în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *