Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum puteti instala singuri tigla metalica

Tigla metalica este unul dintre cele mai frumoase si durabile materiale folosite pentru acoperis. Ce forma de acoperis sa alegeti pentru a evita cheltuielile excesive cu materialul, cum sa calculati cantitatea necesara de tigla metalica si cum sa o montati corect, sfaturile necesare sunt descrise in acest articol.

Tigla metalica este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru acoperis. Aspectul, rezistenta si durabilitatea sunt principalele caracteristici ale sale, din cauza carora majoritatea aleg tigla metalica, de multe ori neintrebandu-se daca este indicat sa o foloseasca. Cea mai mare problema aici este cantitatea mare de deseuri atunci cand sunt utilizate pe acoperisuri complexe.

Tipuri de acoperisuri. Ce tip de acoperis este potrivit pentru tigle metalice

In primul rand, trebuie sa determinati pe ce acoperisuri are sens sa asezati placi metalice si pe care nu merita sa faceti acest lucru. Se pot distinge urmatoarele tipuri de acoperis principale.

1. Cu panta unica. Consta dintr-un plan dreptunghic.

2. Pinion. Consta din doua plane dreptunghiulare, cate unul pentru fiecare panta.

3. Linie intrerupta. Consta din patru plane dreptunghiulare, cate doua pentru fiecare panta.

4. Panta. Consta din patru rampe, cate una pentru fiecare parte. Doua pante sunt triunghiuri, celelalte doua sunt trapeze.

5. Cort. Arata ca o panta, doar toate pantele sunt triunghiuri cu un varf comun.

Pasii de urmat pentru instala tigla metalica

  • Calcularea cantitatii de material.
  • Montarea placilor metalice.
  • Izolarea termica.
  • Crearea unei bariere de vapori.
  • Impermeabilitatea.
  • Ventilarea mansardei.
  • Montarea placi metalice.

Inainte de a incepe montarea placilor, este necesara fixarea vailor interioare. Trebuie sa incepi de jos. Urmatorul element se aplica de sus. O banda de etansare este lipita pe toata lungimea de-a lungul marginii. Acum sa trecem la tigla metalica in sine. Incepe de obicei din foaia din dreapta jos. Pentru comoditate, o placa este batuta in cuie la capete. Intreg primul rand se va sprijini pe el cu marginea de jos. Acest lucru va crea o margine perfect dreapta.

Adesea, atunci cand proiectati un acoperis metalic, se fac greseli. Cea mai obisnuita este montarea placilor fara a efectua toate lucrarile preliminare necesare, dar nu exista un strat de hidroizolatie si nu este prevazut spatiul de ventilatie. O alta optiune, atunci cand izolati, utilizati materiale rezistente la umiditate ca prim strat – spuma de polistiren, spuma de polietilena, etc.

Astfel, principala garantie a unui acoperis durabil este respectarea tuturor cerintelor tehnologice. Un acoperis realizat corespunzator din tigle metalice va rezista ani, de asemenea placut ca aspect si nu isi va pierde stralucirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *