Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum poți fi sigur că modelul smartphone-ului ales este potrivit pentru tine

Puțini dintre noi reușesc să se decidă asupra unui model de smartphone anume într-o singură zi. Indiferent de cât de bine arată sau cât de impecabile sunt specificațiile tehnice, în majoritatea cazurilor rămânem la finalul zilei cu cel puțin două variante din care trebuie să alegem.

Ei bine, dacă vrei să optezi pentru un model regăsit în top telefoane din ultimii ani, îți putem spune din start că ai de unde alege. În decursul ultimilor ani, industria smartphone-urilor s-a bucurat de o creștere neașteptată, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește numărul de utilizatori. De aceea, nu este deloc greu să faci o alegere inoportună atunci când ești în căutarea unui model nou de care să te bucuri în următorii ani. Pentru a evita cu succes astfel de situații, am pus la punct un ghid cuprinzător de alegere a modelului potrivit pentru tine.

Cunoști bugetul stabilit și nu îl depășești

De fiecare dată când mergem la cumpărături fără o listă specifică, suntem tentați să punem în coș mai mult decât am avea nevoie. Acest fenomen se întâmplă inclusiv în cazul alegerii telefoanelor tip smartphone, în special datorită funcționalităților diferite pe care le au integrate.

Așa se face că mulți utilizatori decid să returneze telefoanele sau, în cazul în care consideră necesar, să le schimbe cu un altul la fiecare an.

Recomandarea noastră este să îți setezi un buget real pe care să îl și respecți. Multe modele ideale au prețuri care depășesc cu puțin 1000 lei. Pe de altă parte, există multe smartphone-uri care vor solicita din partea ta să scoți 4000 de lei din buzunar. Cu toate acestea, singurul mod de a determina bugetul este să vezi cât ești dispus să aloci pentru această achiziție, fără însă ca această alegere să îți afecteze planificarea financiară pentru următoarele luni.

Știi ce sistem de operare vrei

iOS, Android sau Windows? Aceasta este cea mai grea și simplă întrebare în același timp, la care mulți dintre noi ajung să schimbe răspunsul în timpul căutărilor.

iOS este un sistem de operare mult mai simplu de utilizat, însă nu oferă atât de multă libertate ca și Android. Pe de altă parte, are un preț pe măsura calității, motiv pentru care multe telefoane marca Apple sunt rezistente pe termen lung și pot fi folosite ani de-a rândul.

Este camera foto/video o condiție?

Chiar dacă nu există pe piață smartphone-uri fără cameră foto/video inclusă, este important să determini dacă ai anumite condiții în ceea ce privește specificațiile tehnice ale acesteia. Spre exemplu, dacă urmează să folosești telefonul pentru a imortaliza momente speciale, vei avea nevoie de un model care are chiar mai multe camere foto expuse pe spate sau pe față.

Singura modalitate de a decide dacă smartphone-ul pe care urmează să îl comanzi se ridică la nivelul așteptărilor tale este să înțelegi fiecare specificație tehnică în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *