Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum iti revii dupa pandemia de Coronavirus?

Anul 2020 a fost plin încă de la început de o serie de evenimente neprevăzute care au adus schimbări considerabile în aproape orice zonă a lumii. Pandemia care s-a instaurat în multe alte țări inclusive România a adus printre cetățeni necesitatea unei atenții sporite în ceea ce privește rutina de igienă, distanțarea socială precum și empatia pentru persoanele cu anumite nevoie speciale sau probleme de sănătate.

Carantina impusă a făcut schimbări mari în câmpul muncii

Terminarea perioadei de carantină în care întreg ritmul zilnic de viață a fiecărei persoane s-a modificat complet, fiind adoptată munca la domiciliu acolo unde există posibilitatea sau chiar lipsa muncii pentru anumite sectoare, nu a definit și revenirea la normalul cu care eram obișnuiți cu toții. Acum există un nou “normal” prin intermediul căruia revenirea la activitățile zilnice sociale și profesionale pentru o anumită categorie de persoane trebuie realizată conform unor noi reguli și recomandări, în funcție de de sectorul de activitate.

Astfel a luat naștere inițiativa relansareresponsabila.ro de a fi alături de orice angajat din diferite de zone de activitate în momentul revenitii la activitățile zilnice care făceau parte din normalul de dinaintea acestei perioade. Această initiativă a început să își facă simțită prezența prin intermediul unor strategii bine puse la punct prin intermediul cărora persoanele care se întâmplă să se îmbolnăvească cu Covid-19 să nu fie nevoie să renunțe complet la locul de muncă, ci să rămână pentru o perioadă de 14 zile de izolare după care să își poată relua activitățile zilnice, însă nu înainte de a avea două teste negative.

Cum funcționează programul de relansare responsabilă?

De asmenea, printre toate activitățile desfășurate în cadrul programului, au fost adoptate o serie de planuri ce conține sfaturi și recomandări în ceea ce privește cunoașterea propriului corp și posibilitatea de detectare din timp a unor posibile riscuri și probleme de sănătate ce pot favoriza infectarea cu noul virus. În strânsă legătură cu acestea au fost promovate și făcute cunoscute și o serie de recomandări ce țin de igiena personală, păstrarea unui nivel maxim de curățenie pentru a preveni infectarea precum și organizarea fluxurilor de bază din orice activitate, specific domeniului în care se lucrează.

Fiind atât de multe zone de activitate în care angajații sunt obligați să își desfășoare munca zilnică prin contactul direct cu clienții și cu personalul de aprovizionare, sau alte persoane, este nevoie de o pergătire specială pentru fiecare în parte. Astfel, în funcție de fluxurile existente pentru fiecare domeniu de muncă sunt organizate recomandări specifice precum și traininguri prin care persoanele implicate urmează să ia la cunoștință care este noul echipament de protecție împotriva infectării, care sunt măsurile de prevenire, ce comportament ar trebui adoptat, care sunt regulile prin care poate fi realizată socializarea atât cu clienții cât și cu colegii din echipa de muncă, acolo unde este cazul, etc.

Prin urmare, totalitatea companiilor care și-au dorit relansarea în câmpul muncii după toată această perioadă stresantă și lipsită de activitate au apelat la noua initiative “Relansare Responsabilă” pentru a oferi confort psihic atât angajaților cât și clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *