Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cum ingrijesti gardul metalic? Sfaturi utile


Gardul metalic este un tip de gard folosit pe scară largă pentru protecția proprietății de vandalism sau de alte amenințări . Corpul gardului este construit din metal care poate fi vopsit sau galvanizat pentru a oferi durabilitate. Există mai multe tipuri de garduri metalice disponibile, care variază în ceea ce privește configurația, stilul și materialele utilizate. Cele mai comune tipuri de garduri metalice includ garduri cu plasă, grilaje, garduri cu panou și garduri de fier forjat. Gardurile cu plasă sunt cele mai comune și sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni, în funcție de nevoile proprietarului. Aceste garduri sunt fabricate dintr-un amestec de oțel și aliaj, iar unele modele sunt acoperite cu vopsea pentru a le face rezistente la intemperii. Grilajele sunt de obicei fabricate din fier forjat și sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni. Aceste garduri pot fi personalizate pentru a se potrivi cu decorul și stilul proprietății. Gardurile cu panou sunt, de asemenea, fabricate din oțel și aliaj și sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni. Acestea sunt adesea utilizate pentru a delimita spațiile din interiorul proprietății.

Cum ingrijesti gardul metalic?

Dupa ce ai instalat un gard metalic , este important sa il ingrijesti corect, pentru a te bucura de el pentru o perioada cat mai lunga de timp. Iata cateva sfaturi pentru o ingrijire corecta:


1. Verifica periodic starea metalului pentru a preveni rugina sau coroziunea.

2. Curata periodic metalul cu o carpa sau o perie de sarma si cu o solutie de apa cu detergent, dupa care sterge surplusul de apa cu o carpa uscata!

3. Aplica pe gard un strat de lac sau vopsea metalica pentru protectie, in functie de preferinte.

4. Verifica periodic pentru orice semne de coroziune si retratati cu vopsea metalica.

5. Acopera in mod regulat zona cu un strat de nisip sau pamant pentru a preveni rugina.

6. Verifica periodic pentru orice semne de deteriorare si inlocuiti orice piese defecte sau ruginite.

Daca respecti acesti pasi, sansele de a te bucura de un gard metalic pe termen lung sunt extrem de mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *