ioana iulie 29, 2020

Multi oameni incep sezonul de picnic din luna mai. Este dificil sa te imaginezi iesind in natura fara frigarui de pui. Daca nu mananci carne de porc dintr-un motiv sau altul, frigaruile de pui sunt o alternativa. O reteta cu o marinada buna va face ca masa sa fie nu numai gustoasa, ci si sanatoasa. Mai ales daca ai un gratar vertical. Cel mai adesea, mielul este folosit pentru facut carnea la gratar, deoarece aceasta carne este considerata cea mai clasica. Dar, in lumea moderna se fac preparate din orice tip de carne, cum ar fi cea de porc si de peste, si de asemenea, carnea de pui cu legume sau ciuperci. Frigaruia de pui poate fi numita cea mai versatila si ieftina optiune. Si pentru ca aceasta sa fie cu adevarat gustoasa, este important sa alegi carnea potrivita de la laprovincia.ro si sa o gatesti intr-un mod special. Desigur, puiul ar trebui sa fie proaspat – aceasta este regula principala si de baza. Carnea ar trebui sa aiba o nuanta roz pal uniform, fara mirosuri neplacute. Si, desigur, in niciun caz nu cumpara pui lipicios din magazinele care nu prezinta garantie. Iata mai jos care este cea mai simpla reteta de frigarui de pui.

Frigarui de pui cu marinata de vin rosu

Componenta de baza a marinatei pentru carnea de pui este vinul. Pe baza sa, se prepara sosuri si marinate bune. O reteta de frigarui de pui cu marinata, preparata in mod corespunzator, este o sursa suplimentara de bioflavonoide. Aceasta inseamna nu numai ca frigaruile de pui sunt gustoase, ci si sanatoase.

Ingrediente:

  • File de pui – 1 kg;
  • Vin rosu sec – 180 ml;
  • Otet de vin rosu – 30 ml;
  • Telina – 45 gr;
  • Usturoi – 5 gr;
  • Ceapa – ½ buc;
  • Patrunjel – 2 ramuri;
  • Ulei de masline – 30 ml;
  • Frunza de dafin macinata – ½ lingurita;
  • Cimbru uscat – 1 lingura;
  • Salate uscate – ½ lingurita;
  • Sare – ½ lingurita;
  • Piper negru macinat – ½ lingura.

Mod de preparare:

Cuburi de carne cu continut scazut de grasime se obtin din fileuri de pui. O reteta cu carne frageda, dietetica, se gateste repede.  In consecinta, spala fileurile si taie-le in cuburi mari. Pune carnea cuburi in sosul lichid pe care l-ai preparat intr-un bol adanc sau intr-o cratita.

Adauga crengute intregi de patrunjel, condimente uscate, sare si piper. Cojeste usturoiul si trece-l printr-o presa. Usturoiul tocat va rezulta cel mult 1 lingura. Adauga-l la marinata. Curata si toaca ceapa si telina, adaug-o la marinata.

Amesteca bine marinata si apoi pune pe rand cate un cub de carne si apoi cate un cub de legume pe fiecare tepusa. Lasa sa stea la marinat aproximativ o ora. Frigaruile de pui sunt astfel gata de fript. Timpul de preparare este de 15-20 de minute.

Daca iti doresti un plus de gust, incearca puiul vegetarian.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*