Cluj News

Stiri online din Cluj

Cum alegem si cat ne costa un avocat Cluj?

Numeroase sunt persoanele care au o anumita problema care necesita prezenta unui avocat si isi pun o multime de intrebari precum Cum il alegem? Cat costa un avocat? Cum isi socoteste acesta tariful? sau Se va imbogati pe spatele meu? Azi vom discuta despre toate acestea.

Cum este stabilit onorariul unui avocat?

Avocatul are dreptul, conform legii, la un onorariu si la acoperirea intregilor cheltuieli facute in interesul clientului sau. Onorariul se stabileste astfel in functie de mai multe criterii precum Timpul si volumul de munca – cu cat timpul alocat cazului este mai indelungat cu atat intra un volum mai mare de munca, natura si dificultatea cazului (divort, evacuare, pretentii, anulare, etc.). Un alt criteriu in functie de care se stabileste onorariul unui avocat este urgenta. Cu alte cuvinte, cu cat apelezi mai tarziu la un avocat pentru problema ta, cu atat sansele ca onorariul final sa creasca sunt mai mari.

Cum alegem un avocat Cluj?

Un avocat bun va sti sa aprecieze in mod corect onorariul iar asta nu inseamna neaparat ca este cel mai ieftin. In plus, un avocat bun nu este in mod obligatoriu si in varsta. In general, media de varsta a unui avocat bun se situeaza intre 30-55 de ani. Dupa 55 de ani capacitatea unui om de munca scade dramatic din pacate. Un avocat bun este acela care alege sa nu isi minta clientul doar pentru ca acesta sa se simta confortabil ci cel care alege sa ii spuna adevarul cu sinceritate. Un avocat trebuie, in primul si in primul rand, sa fie un sfatuitor pentru clientul sau. Un avocat trebuie sa fie deschis cu clientul sau, sa ii poata raspunde la absolut toate intrebarile, potrivit Cabinet avocat Cluj Ligia Tarcea

Un avocat bun nu isi racoleaza clientii de pe strada sau de pe holuriel tribunalelor. Un avocat bun te va invita la biroul sau unde trebuie sa beneficieze de toate conditiile necesare activitatii sale.

Barbat sau femeie? Chiar daca in aceasta profesie predomina femeile nici barbatii nu sunt mai prejos. Parerea noastra este ca alegerea avocatului in functie de sexul sau va depinde de natura problemei dar si de conceptiile clientului acestuia. Femeile avocat sunt extrem de puternice, acide si iuti si totodata sensibile. Barbatii avocati sunt regasiti in special in ramurile mai dure – penale spre exemplu – sau in cele in care nu sunt emotiile implicate.

Costurile depind de mai multi factori dupa cum spuneam si mai sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *