Cluj News

Stiri online din Cluj

Crama Zoresti – Dealu Mare – Cum să alegi vinul potrivit

Câteva recomandări de care să ții cont

Un mix de gusturi și arome inedite, vinul reprezintă una dintre cele mai apreciate băuturi din lume. Ceea ce îl face atât de special este felul în care reușește să te izoleze, măcar pentru puțin timp, de agitația cotidiană. Gândește-te numai la serile liniștite alături de cei dragi acompaniate de băutura potrivită. Emoție, energie și rafinament, toate îmbuteliate armonios într-o sticlă de vin. O combinație căreia nu îi poți rezista. Totuși, de cele mai multe ori, alegerea vinului care să răspundă întocmai cerințelor tale poate deveni o adevărată provocare. Vinuri Dealu Mare de la crama Zorești reprezintă opțiuni ideale, tocmai datorită tehnicii de lucru cu tradiție și poveștii speciale a zonei. Gama de opțiuni din care poți alege este diversificată. Tocmai de aceea, ar trebui să iei în calcul câteva aspecte înainte de a te definitiva alegerea corectă:

–       Specificitatea fiecărui soi în parte – Există numeroase soiuri de vin, care mai de care mai interesante din punct de vedere al texturii și aromei. Însă, ar trebui să iei în calcul caracteristicile aparte ale fiecăruia. Soiurile albe sunt de obicei recomandate vara pentru că pot fi consumate reci, abia scoase din frigider. De asemenea, au un gust fresh, aromat și echilibrat. Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai apreciate variante pentru că oferă note interesante de citrice și erbacee. Basileus Sauvignon Blanc & Riesling Italian sec este una dintre variantele care îți va încânta cu siguranță papilele gustative. Soiurile roșii, pe de altă parte, sunt recunoscute pentru beneficiile numeroase pe care le au asupra organismului. Gustul este inconfundabil, tocmai datorită acidității ridicate și mixului de fructe coapte, cu o aromă puternică. Cabernet Sauvignon este una dintre cele mai populare opțiuni datorită buchetului inedit și modului de maturare. 

–       Personalitatea ta – Vinul ar trebui să completeze armonios felul tău de a fi. Tocmai de aceea, este recomandat să iei în calcul caracteristicile aparte ale personalității tale. Iubești senzațiile intense? Vinurile roșii devin cele mai potrivite alternative. Prețuiești echilibrul și prospețimea? Ei bine, vinul alb ar putea fi răspunsul corect. Gândește-te foarte bine, așadar, la ceea ce te definește. Într-un asemenea mod, te vei putea bucura de experiențe unice, indiferent de situație.

–        Mâncarea cu care ai vrea să le asezonezi – Alegerile gastronomice prind contururi  neobișnuite alături de sticla de vin potrivită. Tocmai de aceea, ar trebui să acorzi o atenție deosebită soiului de vin pentru a te bucura de o masă delicioasă. De obicei vinurile roșii intense sunt asezonate cu preparate din carne, destul de condimentate. Variantele care au o consistență medie pot fi combinate eficient cu pizza sau paste. În ceea ce privește vinurile albe, pot fi savurate alături de aperitive, salate, platouri cu fructe de mare sau deserturi.

Podgoria Dealu Mare este recunoscută pentru gama variată de vinuri gustoase. Însă, nu uita să urmezi sfaturile enumerate mai sus pentru a te bucura de alternativa care răspunde întocmai cerințelor tale. Fie că este vorba de vin roșu Dealu Mare puternic sau opțiuni mai echilibrate, rezultatul va fi același: spectaculos.

Mizează pe calitate și alege cu încredere crama Zorești!

Crama Zoreşti – Dealu Mare

Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *