Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Conflicte și litigii soluționate prin intermediul unui avocat online

Deși rezolvarea unor probleme ce pot avea un deznodământ neplăcut și anevoios ar putea fi prevenită prin înțelegere de comun acord, nu întotdeauna este posibil acest lucru. Astfel că, cei mai mulți se văd nevoiți să apeleze la un birou de avocatură și să dea startul unor procese pentru a-și găsi dreptatea și a-și însuși drepturile.

Iar pentru mulți, găsirea unui astfel de cabinet specializat, până la descoperirea unui profesionist dedicat meseriei care să nu aibă un onorariu peste măsură, dar să dispună inclusiv de o experiență vastă, este cu atât mai anevoioasă.Tehnologia curentă pare să ne vină în ajutor deoarece, acum putem beneficia de o consultație avocat chiar și prin intermediul unui telefon sau a unui calculator.

Din dorința de a se proteja pe sine în contextul pandemic, cât și de a răspunde solicitărilor și nevoilor pe care le poate preîntâmpina o persoană fizică sau juridică, extinderea serviciilor de avocatură la nivel online se bucură de multă popularitate, fiind o alegere eficientă pentru fiecare persoană în parte. Despre specificul și beneficiile acestor consultații vom vorbi și în cele ce urmează. 

Consultație online conflicte și litigii 

Între conflicte și litigii există ușoare diferențe. De exemplu, un conflict poate fi soluționat pe cale amiabilă sau avocatul va avea această primă dorință pentru a preveni costurile ulterioare și implicațiile pe care ar urma să le aibă dezbaterea unor litigii în instanță.

Ambele forme pot fi dezbătute în mod online prin intermediul unei consultații, prin care se vor stabili pas cu pas care este procedura de rezolvare a unei situații, cu cele mai reduse eforturi și în cel mai scurt timp.

Consultanța juridică oferită de către platformele specializate online precum Ad-avocat își presupune să sporească confortul persoanelor care au nevoie de un sfat specializat, dar și celor la care singura soluție este prezentarea în instanță. De aceea, există două posibilități în care oamenii pot găsi soluțiile optime la conflictele și litigiile de ordin juridic, respectiv consilierea gratuită oferită prin intermediul unor formulare de întrebări la care se poate înscrie oricine, fără niciun cost suplimentar, și respectiv consultația contra cost în urma căreia se va stabili o consultație la un timp prestabilit, direct cu un avocat specializat în domeniu. O astfel de consultație după cum este prevăzută în acest material este la fel de eficientă ca cea fizică, iar mediul online oferă inclusiv posibilitatea contactului vizual 1:1 prin intermediul unor aplicații și platforme de socializare cu care solicitanții sunt familiarizați. O altă opțiune o poate reprezenta consultanța prin apelul telefonic, la fel de facilă și practică pentru cei ce se deplasează constant sau pentru persoanele ce nu au o conexiune stabilă la internet.

Care sunt șansele de a rezolva un conflict sau un litigiu prin intermediul unui avocat online?

Înainte de a apela la un astfel de avocat, prima întrebare este legată de eficiența întregului proces și de șansele de a obține un rezultat favorabil.

Chiar dacă soluționarea fiecărui caz depinde de o serie de particularități juridice, șansele de rezolvare ale unei probleme sunt aceleași ca în cazul unui contact fizic cu avocatul. În cazul litigiilor care sunt rezolvate prin intentarea unor procese, după cum sunt prevăzute aici, poate fi necesară inclusiv reprezentarea fizică de către avocat. Prin intermediul Ad-avocat București nici acest lucru nu mai reprezintă o problemă, având inclusiv disponibilitatea de a contacta un angajat care să se ocupe cu toate formalitățile necesare pentru rezolvarea litigiului.

Practic, apelând la un boutique online de avocatură nu vei preîntâmpina niciun fel de probleme atât în ceea ce privește găsirea unui avocat experimentat și specializat asupra domeniului necesar, dar nici în ceea ce privește întregul demers de soluționare a unor conflicte și litigii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *