Cluj News

Stiri online din Cluj

Compania Vascar lanseaza strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024

Compania Vascar, unul dintre principalii producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din tara noastra, lanseaza strategia de sustenanbilitate pentru urmatorii trei ani, cu ocazia implinirii a 37 de ani de activitate neintrerupta.

Strategia se axeaza pe patru piloni: responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, grija fata de mediu si implicare in problemele comunitatii.

„Angajatii sunt cel mai important atu al nostru, iar siguranta, confortul si satisfactia lor reprezinta o prioritate pentru Vascar. Personalul beneficiaza de conditii de munca conform legii, dar si de programe optionale de dezvoltare, posibilitati de avansare rapida in cadrul echipei si numeroase beneficii suplimentare, printre care transport gratuit, masa de pranz gratuita, zile libere platite pentru evenimente deosebite etc. In anul 2020, indicele fluctuatiei personalului a scazut cu 19,2 puncte procentuale fata de anul 2019, ceea ce arata increderea angajatilor in compania noastra”, spune Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar.

Acesta mai precizeaza ca, la inceputul pandemiei, in luna martie 2020, compania Vascar a luat toate masurile necesare pentru protectia angajatilor. „Inca de la inceput, am regandit in totalitate procesul de lucru, astfel incat sa asiguram fluxuri noi de personal. Am impus norme de distantare sociala, am achizitionat echipamente suplimentare de protectie, precum masti, manusi si dezinfectanti, am asigurat transportul angajatilor, cu mijloacele companiei, si am decalat orele de incepere a programului. In plus, verificam starea de sanatate a angajatilor la intrarea in tura, am dotat zonele de acces cu dispozitive de dezinfectie si igienizam zilnic caile de acces in fabrica din Vaslui”, arata Ciuburciu (Vascar).

Directorul General Vascar a vorbit si despre preocuparea companiei pentru protejarea mediului inconjurator, una dintre cele mai stringente probleme ale societatii moderne. „Monitorizam in permanenta parametri fizico-chimici si microbiologici ai apei pe care o folosim in cadrul procesului tehnologic de productie si aplicam masuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apei utilizate respecta toate standardele, iar aceasta este deversata in apele de suprafata, fara impact negativ. Pentru eficientizarea consumului de energie electrica si gaze, se folosesc tehnologii si echipamente eficiente si se urmareste exploatarea fiabila a acestora, astfel incat sa nu existe pierderi”, mai spune Vlad Ciuburciu.

Directorul General Vascar precizeaza ca, pe langa cei patru piloni strategici, compania pe care o conduce vizeaza mentinerea gradului de conformare cu cerintele legale de mediu, dar si imbunatatirea managementului deseurilor, reducerea consumului energetic prin inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu LED, pana la finalul anului 2021, inlocuirea hartiei de la casele de marcat ale magazinelor Vascar din regiunea Moldovei cu hartie reciclabila, utilizarea ambalajelor eco, modernizarea si retehnologizarea continue, dar si extinderea flotei pentru transportul produselor si planificarea mai eficienta a curselor. „Prin cresterea gradului de colectare, in anul 2020, cantitatea de deseuri valorificata a crescut cu 7 puncte procentuale fata de 2019”, spune Ciuburciu (Vascar).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *