Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cine se teme de tehnologie?

Cine se teme de tehnologie?

Tehnologia reprezintă evoluția umanității, motiv pentru care n-am fi ajuns astăzi aici fără a pune în practică toate aceste descoperiri. Deși ne aflăm în era digitalizării, există însă persoane care cărora le este frică mai mult sau mai puțin de tehnologie. Această frică, cunoscută și sub denumirea de tehnofobie, se reflectă prin antipatia față de tehnologia avansată sau dispozitivele complexe, în special computerele.

Potrivit unui articol publicat pe thetech.ro, tehnofobia este extrem de comună. De fapt, cei mai mulți experți sunt de părere că toți suferim de o cantitate mică de nervozitate atunci când ne confruntăm cu tehnologii noi. Suntem martorii unor schimbări semnificative, însă într-un timp foarte scurt, motiv pentru care tehnologia poate crea stări de anxietate și neputință dacă nu ții pasul cu ceilalți.

Tehnofobia poate fi descrisă ca frica de normal, legată de efectele tehnologiei, însă nu este recunoscută ca o tulburare distinctă statistică al tulburărilor mentale. Se estimează că cel puțin o treime din populația lumii este afectată de un anumit grad de tehnofobie. Deși poate părea un fenomen relativ nou, un produs al erei informaționale care a luat amploare în 1960 și care continuă să crească cu viteza fulgerului în prezent, au existat rapoarte care descriu această frică încă de pe vremea Revoluției Industriale.

Chiar dacă sună amuzant și exagerat, una dintre cele mai alarmante situații legate de frica de tehnologie este scenariul apocalipsei, în care roboții și rachetele balistice încep ce-al de-al treilea război mondial care va duce, în cele din urmă, la sfârșitul lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *