Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre problemele dermatologice la caini

Problemele de piele sunt printre cele mai frecvente motive pentru care proprietarii de pisici și câini solicită sfatul medicilor veterinari, in intreaga lume. Motivul este simplu – mâncărimea cauzata de problemele de piele poate provoca o un disconfort considerabil pentru câini. In plus, este bine de stiut ca problemele de piele pot fi, de asemenea, un semn al altor afectiuni de sănătate ce nu trebuie ignorate.

Pentru tratarea câinilor ori pisicilor ce au afecţiuni dermatologice si se confrunta cu simptome ca pielea uscată şi exfoliantă ori căderile excesive de păr, comanda de aici VETOSKIN, in pachetul economic de 90 de capsule!

Sa vedem asadar care este topul intrebarilor (si raspunsurilor) legate de aceste afectiuni:

 1. Ce cauzează problemele de piele la câini?

Raspunsul ar cuprinde …o listă foarte lunga. Am putea incepe cu alergii și paraziți, anumite tulburări endocrine, cum ar fi problemele tiroidiene – oricare dintre acestea poate provoca probleme ale pielii la animalele noastre de companie.

 1. Produc durere aceste manifestari? Ori doar disconfort?  

Uneori da, în funcție de ceea ce sunt, cu exactitate. Unele afectiuni pot cauza pur și simplu căderea părului – lucru ce nu este un lucru deosebit de dureros, in sine. Dar cele mai frecvente lucruri pe care le observam, ca proprietari, sunt alergiile, dermatita și inflamația. Acestea produc mancarime. Pielea este roșie, este iritată și poate sa fie resimtita ca o arsura. Cum se simte? Precum o erupție cutanată ce ne cauzeaza mult disconfort!

Aveți grijă la probleme precum:

 • Mâncărime
 • Roşeaţă
 • Iritare
 • Erupții cutanate
 • Piele uscată, descuamată
 • Leziuni și cruste
 • Umflături
 • Puncte fierbinți

Multe boli de piele diferite pot avea semne clinice similare, în ciuda faptului că au cauze și tratamente diferite. Asadar, nu ezitati sa apelati la un veterinar.

 1. Care sunt cele mai des intalnite probleme de piele la caini si cum se trateaza acestea?

Problemele frecvente ale pielii includ alergiile și dermatita alergică (atopica). Infecțiile cu stafilococ sunt, de asemenea, foarte frecvente. Infecțiile pielii și / sau ale urechilor sunt, de asemenea, foarte, foarte adesea raportate. Acarienii urechii pot sa apara. Puricii, căpușele, râia (scabia) completeaza lista.

Din pacate, exista si alte probleme ale pielii ce pot fi cauzate de boli autoimune – pemfigus și lupus.  Tratamentul variază de la caz la caz.

 1. Ce se intampla daca amanam tratarea acestor afectiuni de piele?

Unele pot accentua disconfortul resimtit. Altele sunt mai puțin vizibile. Unii caini prezinta o cădere simetrică a părului și nimic altceva. Dar dacă aveți alergii severe, in urma mancarimii si scarpinarii, vor urma infecții bacteriene și fungice secundare. Iar acest lucru va fi dezastruos pentru prietenii nostri necuvantatori – vor slabi, nu se vor mai putea juca, vor fi la pamant. Asadar, cainii nostri se pot afla oriunde de-a lungul acestei lungi liste de probleme, la un moment dat. 

 1. Exista boli vindecabile si afectiuni incurabile dermatologice, la câini?

Infecțiile  cu stafilococ, cele bacteriane (ce nu sunt cronice) se pot trata. Cu doza și durata adecvata de antibiotic, se rezolva. Acesta poate fi un scenariu.

Lucruri incurabile sunt alergiile – ele pot necesita tratament pentru tot restul vieții. De nevindecat sunt si bolile autoimune (pemfigus și lupus). Le poți controla și le poți trata, dar nu le poți vindeca. 

Pentru a usura sau chiar a elimina suferinta ori problema cainelui tau, alege cu incredere medicamentele veterinare din magazinul Petmax.ro – te bucuri de oferte avantajoase si preturi mici, in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *