Cluj News

Stiri online din Cluj

Cele mai importante aspecte medicale ale copiilor la care părinții trebuie să fie atenți

Creșterea și dezvoltarea armonioasă a celor mici reprezintă două dintre cele mai importante responsabilități pe care fiecare om le are, în calitate de părinte. Încă din primii ani, copiii pot avea numeroase probleme de sănătate care se datorează, în cea mai mare parte, unor factori ce ar fi putut fi evitați cu succes. Din fericire, la ora actuală există nenumărate elemente pe care le putem folosi indiferent de vârstă. Rămâi alături de noi și descoperă care sunt cele mai importante aspecte medicale ale copiilor la care părinții trebuie să fie atenți!

  1. Dentiția și modul în care cresc dinții

Statistic vorbind, primul dinte în rândul copiilor apare la vârsta de 6 luni. Încă din acest moment, părintele trebuie să îl ducă la un consult stomatologic, în care medicul specialist poate să monitorizeze modul în care dinții vor fi aliniați pe arcade. În decursul timpului, după ce începe să apară dentiția definitivă, aceste vizite sunt așteptate să devină din ce în ce mai numeroase. Nici nu e de mirare, întrucât un zâmbet frumos și sănătos este suma atenției pe care copilul (în speță, părintele) o acordă dinților și consultațiilor care sunt respectate și onorate de acesta.

  • Creșterea și dezvoltarea corectă a coloanei vertebrale

Nu de puține ori, cei mici petrec foarte multe ore pe scaun. Indiferent că fac teme la birou, se joacă sau descoperă ceva nou, aceștia își mențin coloana vertebrală destul de încordată. Pentru a putea preveni apariția problemelor medicale temporare care, în timp, se pot transforma în unele definitive, un scaun ergonomic copii este mai mult decât binevenit. Acesta impune o formă corectă a coloanei vertebrale, reușind astfel să îl scape pe cel mic de afecțiunile medicale timpurii.

  • Alimentația corectă

Chiar dacă cei mici sunt adepții dulciurilor și a alimentelor bogate în zahăr, o alimentație corectă îi va ajuta să se dezvolte sănătos și armonios. Pentru asta, se recomandă consumul zilnic de legume și fructe, alături de proteinele de origine animală. Bineînțeles, există și cazuri speciale, în care medicul specialist îi va impune celui mic consumul doar a anumitor alimente și doar în anumite cantități.

Corectarea alimentației, a posturii și chiar a igienei orale contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului. În rândul părinților, toate aceste elemente sunt imperios necesare pentru a putea preveni și preîntâmpina orice astfel de probleme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *