Ce simptome indica lipsca efectuarii unor analize pentru hormoni periodice?
Hormonii reprezinta niste celule care contribuie la sporirea sanatatii organismului si ne ajuta sa supravietuim si sa ne dezvoltam in mod corespunzator. In momentul in care apar dereglarile hormonale, indiferent ca vorbim despre femei sau barbati, vor exista repercursiuni ireversibile asupra organismului si al metabolismului. Din acest motiv, efectuarea unor analize pentru hormoni in fiecare an trebuie sa devina o rutina!
Unde poti efectua analize pentru hormoni?
Stiai ca inclusiv sexul nostru este determinat in timpul sarcinii datorita hormonilor? Majoritatea dintr enoi nu cunosc aceste aspecte, tocmai din acest motiv ne propunem sa detalim cele mai importante aspecte cu privire la acest subiect.
Astfel, din punct de vedere medical, acestia reprezinat niste substante chimice ce sunt secretate de anumite glande din organism, ele jucand rolurile cheie in procesele chimice ce au loc in coprul uman. In cadrul centrelor de recoltare SYNLAB vei putea efectua analize pentru hormoni cu rezultate eliberate in cel mai scurt timp posibil.
In acest caz, serotonina este recunoscut ca fiind hormonul fericirii, intrucat din punct de vedere chimic aceasta emana o monoamina derivata prin decarboxilare si hidroxilare din triptofan. Acesta este cunoscut ca fiind un aminoacid vital, sintetizat atat la nivelul sistemului nervos central cu ajutorul neuronilor serotoninergici unde are rol de neurotransmitator, cat si la nivelul celulelor cromafine regasite in tractul gastrointestinal. Pe intelesul tuturor, atunci cand simtim emotii puternice, cum ar fi fericirea sau frica, sentimente pe care le resimtim si la nivelul stomacului, tocmai din acest motiv mentionat anterior.
Cum ne afecteaza sanatatea un dezechilibru hormonal?
Acesta substante chimice au un rol extrem de important in organism, fiind direct raspunzatoare de diverse functii din organism. Acestia joaca un rol esential in controlul apetitului, al starii de spirit si chiar si al greutatii. In organism este produsa prin intermediul acestora exact cantitatea necesare pentru diverse activiatii, procese si pentru a ne tine in sanatatea.
Astfel, un stil de viata sedentar si o alimentatie neadcevata ne poate afecta in mod serios rezultatele seturilor de analize pentru hormoni. Astfel, in momentul in care in organism se produce acest dezechilibru, vor aparea diferite schimbari perceptute de catre corpul nostru. Simptomele asociate cu acesta sunt cresterea in greutate, slabiciunea musculara, oboseala, durerea articulatiilor, pierderea in greutate sau aparitia bolilor cardiovasculare.