Ce model de centrală termică îți cumperi pentru iarna viitoare?
Chiar dacă este vară și temperaturile trec acum frecvent peste 30 de grade Celsius, ar trebui ca să te gândești serios încă de luna asta care este cel mai economic și echilibrat sistem de încălzire pe care merită să îl folosești acasă în iarna ce va urma. Și chiar să iei decizia de a alege dintre multele tipuri de centrale termice la promoție de pe site-ul aleroma.rope cel mai potrivit pentru locuința ta principală sau, de ce nu, pentru casa de vacanță (ori locuința secundară). Poate vrei ca să te izolezi de pandemie nu în oraș, ci în căsuța ta de la țară, ai ai una!
Alege cu atenție centrala termică potrivită, ca să nu regreți mai târziu!
Selectarea corectă a echipamentului sau sistemului de încălzire ideal pe care să îl folosești atunci când vremea friguroasă va veni este extrem de importantă pentru confortul tău, mai ales că majoritatea locuințelor din țara noastră nu au fost construite în mod eficient pentru a pierderi importante de căldură în mediul exterior.
În plus, multe dintre mijloacele de încălzire termică achiziționate se plasează de cele mai multe ori greșit de către proprietari, așa încât nu dau randamentul la care proprietarii se așteaptă.
Poate mai mult decât în alte domenii, românii sunt prea săraci ca să cumpere lucruri de proastă calitate, dar nu trebuie neapărat să creadă că e suficient ca să ia cea mai scumpă centrală termică pentru a obține și cele mai bune rezultate în materie de încălzire a spațiului în care locuiesc pe timpul iernii.
Mai contează și alegerea dimensiunilor corecte ale sistemului de încălzire, instalarea profesionistă a acestuia, cu ce combustibil va fi alimentat.
Ce tipuri de centrale electrice găsești în magazinul aleroma.ro?
La Aleroma au în ofertă atât centrale termice pe gaz (peste 80 de modele), centrale termice electrice (peste 40),centrale termice pe lemne din oțel (peste 10 modele), precum și centrale termice pe lemne cu gazeificare (circa 8 modele).
Dacă ne uităm puțin, cam asta vor românii: în principal centrale termice pe gaz, apoi electrice, iar dacă locuiesc statornic în mediul rural sau doar au acolo case de vacanță, centrale pe lemne.
Ai o casă de vacanță? Tu cum o încălzești iarna?
Dacă în mediul urban lucrurile sunt relativ clare, pentru o locuință secundară este greșit a crede că este rentabil a ne orienta spre cea mai la îndemână soluție de încălzit: radiatorul ori șemineul electric. Chiar dacă a avea unul (de rezervă) este înțelept, este totuși nevoie de o sursă de încălzire mult mai puțin costisitoare.
Prețurile la electricitate au explodat în ultima vreme, așa încât a te încălzi exclusiv cu radiatorul nu mai este în 2020 deloc rentabil nici măcar pentru câteva zile, în vacanța de iarnă, așa cum de fapt nu a fost niciodată în România. Plus că nici nu există un control eficient al temperaturii furnizate de un asemenea echipament de încălzire, de regulă acestea funcționând mai mult decât este necesar.
Mai există și unii proprietari care au crezut că dacă își instalează un aparat de aer condiționat vor reuși să împuște doi iepuri dintr-o lovitură: pe de o parte să aibă răcoare vara și căldură iarna, dar lucrurile nu stau chiar așa. factura la curent i-a cocoșat rapid.
Eficiența energetică, dacă că este vorba de o casă modestă la țară, nu de un apartament în mediu lurban, se obține mai degrabă cu ajutor unor sobe alimentate cu lemne sau peleți, decât cu centrate termice ultimul răcnet.
Totuși, trebuie spus că și aceste sisteme de încălzire termică trebuie să fie foarte bine dimensionate, ținând seama inclusiv de zona în care locuința în cauză este amplasată (munte, deal, șes).
Mai ales dacă vorbim de o regiune a țării unde clima este umedă, trebuie multă abilitate ca să faci față cu brio temperaturilor scăzute din timpul iernii.
Asta și în contextul în care Comisia Europeană a adoptat deja două directive importante care vizează reducerea consumului de energie al clădirilor.
Revenind la peleți și la lemnul de foc, modalități populare regenerabile și rentabile de încălzire a unei case, în prezent se pot achiziționa sobe de înaltă eficiență care sunt cu 50% mai bune din punct de vedere energetic decât cele vechi, deoarece folosesc mai puțini combustibili solizi, creează mai puțină cenușă și mai puține noxe în procesul de ardere și astfel se reduce riscul de incendii.
La Aleroma vei găsi tot felul de centrale termice, atât pentru locuința ta statornică, cât și pentru cea secundară, așa încât e foarte bine dacă intri să analizezi cu multă atenție ofertele promoționale pe care ți le propun specialiștii de acolo, chiar dacă acum afară este vară și termometrul arată peste 30 de grade Celsius la umbră.