Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce jocuri educative sa cumperi pentru cei mici in functie de varsta

Pentru a profita din plin de aceasta energie si pentru a le dezvolta atentia, imaginatia, capacitatile de interactiune si socializare cu cei din jur, jucariile educative reprezinta una din solutiile cele mai la indemana, cu efect imediat.

Jucarii educative pentru stimularea atentiei bebelusilor

In primele luni de viata, bebelusii cauta sa descopere cu privirea tot ceea ce ii inconjoara. Pentru a-i incanta, afera-le jucarii educative precum cele zornaitoare, covorase pentru joaca sau jucarii muzicale. Acestea au rolul de a le capta si dezvolta atentia.

Pentru bebelusii cu varsta intre 6 si 12 luni, cartile senzoriale, cu imagini, jucarii muzicale, le vor fi utile sa invete sa-si dezvoltate simturile si sa inceapa sa interactioneze cu cei din jur.

Alege jucarii educationale din plus, ce presupun apasarea unor butoane sau buzunarele luminoase pentru cantecele, lumini si sunete. Acestea au dublu rol, ii vor ajuta pe cei mici sa-si dezvolte timpuriu capacitatilor motorii, dar le vor capta atentia si invata despre emotii.

Jocuri educative pentru sporirea imaginatiei pentru cei mici

Pentru copiii cu varsta intre 1 si 3 ani, jocurile educative din cuburi de lemn cu numere, puzzle-uri, carti de joc cu primele cuvinte, imagini vesele cu animale, culori sau literele alfabetului, ii vor ajuta pe cei mici sa recunoasca obiecte si sa le sorteze in functie de categorii.

Alegerea unor jocuri educative este deosebit de importanta pentru dezvoltarea imaginatiei si sporirea atentiei celor mici. Cu ajutorul jocurilor educative, cei mici vor invata sa numere, literele alfabetului, vor sti sa deosebeasca animalele. Vor reusi chiar sa construiasca din cuburi sau lego robotei, masinute, castele.

Jucarii educative pentru dezvoltarea socializarii

Cand depasesc varsta de 3 ani, cei mici deja au experimentat dezvoltarea imaginatiei, o atentie sporita, au un bagaj de cunostinte in spate si pot incepe sa-si dezvolte capacitatile de socializare.

Puteti incepe sa alegeti jocuri educative mai complexe, jocuri de societate, jocuri pentru stimularea atentiei si memoriei, puzzle-uri mai dificile, chiar si masinute electrice cu telecomanda sau care pot fi conduse chiar de ei.

Aceste jocuri le vor fi de mare ajutor pentru incurajarea socializarii, intrucat toate implica un grad de socializare cu cei din jur, fie ca ne referim la familie sau copii de la cresa, gradinita sau prietenii din parc.

Inca de la varsta de cateva luni cei mici ar trebui sa beneficieze de tot felul de jucarii educative. Curiozitatea si dorinta de exploatare ii va insoti constant, iar cu ajutorul jucariilor, cei mici vor reusi sa-si dezvolte abilitatile atat de necesare maturizarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *