Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce intrebuintari poate avea o tabla magnetica?

In ultimii ani, tabla magnetica este un dispozitiv nelipsit din salile de conferinte, din birouri, din salile de cursuri si din diferite alte locatii. Aceasta si-a dovedit de-a lungul timpului utilitatea si a devenit un dispozitiv extrem de apreciat in intreaga lume business, educationala si comerciala.

Ce este o tabla magnetica

Tabla magnetica este un dispozitiv care arata ca un whiteboard, doar ca este confectionata din mai multe straturi de materiale feromagnetice care sunt vopsite cu diferite substante si  intercalate cu straturi de carton. Pe suprafata tablei magnetice se pot lipi mangeti si se poate scrie cu un dispozitiv special.

De ce este atat de populara o tableta magnetica

Tablele magnetice si-au castigat popularitatea in institutiile de invatamant, unde au inlocuit tablele negre, in principiu pentru ca praful de creta nu se mai imprastia pe suprafata lor la fel cum se imprastia pe tablele vechi. Asadar, tabla magnetica a devenit populara si pentru ca stergerea este mult mai delicata, praful de creta a disparut si markerul este mult mai vizibil decat creta.

Tabla magnetica a fost adoptata si in marile companii, unde este folosita ca si suprafata de scris si suport pentru materiale necesare pentru sedinte, prezentari sau pur si simplu este folosita sub forma de avizier.

Intretinerea corecta a tablei magnetice

Pentru a fi pastrata in cea mai buna stare cat mai mult timp, tabla magnetica trebuie ingrijita cu mare atentie. In cele mai multe cazuri, o tabla magnetica se deterioreaza datorita folosirii necorespunzatoare, de aceea utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti la instructiunile de utilizare, sa nu scrie cu alte materiale decat cele recomandate si in niciun caz sa nu incurce markerele de scris pe tabla cu markerele permanente, pentru ca pe cele din urma nu le mai pot sterge complet.

Totodata, in ceea ce priveste intretinerea corecta a tablei magnetice, utilizatorii trebuie sa tina cont si de recomandarea specialistilor de a nu sterge tabla cu alte substante decat cele recomandate, si anume spray-uri speciale si bureti, fiindca exista riscul ca suprafata sa se matuiasca si sa isi piarda din proprietati.

Zgarieturile si loviturile trebuie evitate complet, deoarece pot deteriora suprafata si ramele tablei magnetice.

Criterii de selectie in ceea ce priveste cea mai buna tabla magnetica

Principalele criterii ce trebuie luate in considerare de catre persoanele care cauta o tabla magnetica includ dimensiunile, instrumentele de scris, sistemul de prindere, materialele din care este confectionata, functionalitatile acesteia si accesoriile.

Dimensiunile tablei magnetice trebuie sa fie in concordanta cu dimensiunile incaperii in care va fi amplasata. Pentru un birou mic, o tabla magnetica de mici dimensiuni este suficienta. Pentru o sala de cursuri, insa, tabla magnetica trebuie sa aiba dimensiuni mai mari, astfel incat toti cursantii sa poata vedea ce scrie profesorul.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionata tabla magnetica, acesta ii va influenta si durata de viata. Chiar daca tablele ceramice sunt mai scumpe, acestea sunt mult mai bune si pot fi folosite o perioada indelungata de timp, dovedindu-se o investitie foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *