Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce inseamna medicina integrativa?

Medicina integrativa se bazeaza pe convingerea ca sanatatea ta este influențată de toate aspectele bunăstării tale, inclusiv de factorii fizici, mentali, de mediu, sociali și spirituali.

Medicina integrativă folosește acest punct de vedere pentru a reuni medicina convențională, atunci când este absolut necesară, cu terapii alternative și complementare bazate pe dovezi.

Scopul medicinei integrative este de a ajunge la cauza principală a bolii și de a găsi cea mai puțin invazivă intervenție pentru a aborda problemele și nevoile imediate de sănătate, precum și obiectivele de sănătate pe termen lung. Această abordare privește sănătatea ca pe un angajament pe tot parcursul vieții, care implică îngrijire și atenție egale din partea pacientului și a furnizorilor săi de asistență medicală.

Medicina integrativă este uneori denumită “medicină holistică” și intră cu siguranță în categoria sănătății holistice.

Principiile pe care se bazeaza medicina integrativa

  1. Pacientul și terapeutul sunt parteneri în procesul de vindecare.
  2. Se iau în considerare toți factorii care influențează sănătatea și bolile, inclusiv mintea, spiritul și relatiile sociale, precum și corpul.
  3. Se incurajeaza utilizarea adecvată atât a medicinei convenționale, cât și a terapiilor alternative si complementare, care facilitează răspunsul de vindecare înnăscut al organismului.
  4. Intervențiile eficiente, care sunt naturale și mai puțin invazive, trebuie utilizate ori de câte ori este posibil.
  5. Medicina integrativă nu respinge nici medicina convențională și dar nici nu acceptă terapii alternative fara a le analiza atent.
  6. Medicina eficienta se bazează pe știință. De aceea, medicina integrativa este orientata spre cercetare și deschisa către noi paradigme.
  7. Alături de conceptul de tratament, conceptele mai largi de promovare a sănătății și prevenirea bolilor sunt esențiale.
  8. Practicienii medicinei integrative ar trebui să-i exemplifice principiile și să se angajeze în auto-explorare și auto-dezvoltare.

Ce tratamente include medicina integrativa?

Planul de tratament este personalizat si se bazeaza pe istoricul medical și simptomele pacientului.

Medicul integrator poate recomanda pacientului o anumita dieta, suplimente alimentare și / sau medicamente pe bază de plante. Acestea pot completa sau, uneori înlocui, tratamentele convenționale, cum ar fi medicamentele sau intervențiile chirurgicale.

De asemenea, pecientilor le pot fi recomandate:
• Acupunctura
• Terapie prin masaj
• Reiki
• Hipnoterapie
• Psihoterapie integrativa
• Îngrijirea chiropractică
• Medicina traditionala chineza

De ce ar trebui sa apelezi la medicina integrativa?

Daca iti doresti o abordare holistica, cat mai putin invaziva si centrata pe nevoile tale, atunci medicina integrativa este potrivita pentru tine.

Un consult la un medic integrator poate fi, de asemenea, indicat daca nu poti tolera anumite medicamente.

Nu in ultimul rand, medicina integrativa poate fi benefica daca iti doresti sa fii implicat in mentinerea sanatatii si a bunastarii tale.

Ce boli pot fi tratate cu ajutorul medicinei integrative?

· Artrită
· Astm
· Dureri de spate
· Cancer
· Oboseala cronica
· Diabet
Fibromialgie
· Cefalee / migrenă
· Boala de inima
· Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială)
· Sindromul colonului iritabil
· Menopauza
· Scleroză multiplă
· Obezitatea
· Stres post traumatic
· Psoriazis
· Stresul

Daca iti doresti sa programezi un consult la un medic integrator sau sa afli mai multe informatii despre medicina integrativa, viziteaza site-ul NewMedicine.ro – Prima revista digitala din Romania axata pe medicina integrativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *