Cluj News

Stiri online din Cluj

Ce carti de dezvoltare personala mai citim?

Cartile de dezvoltare personala sunt utile, acestea ajutandu-va din multe puncte de vedere. Sunt cateva carti dezvoltare personala pe care le puteti avea in vedere, astfel incat sa invatati mai multe si sa deveniti persoana care va doriti. Una dintre aceste carti este Inteligenta emotionala de Daaniel Goleman, aceasta carte fiind una care va invata cum sa va folositi emotiile in avantajul vostru, dar si a persoanelor din jur. Cartea aceasta va ofera mai mult control si va pune la dispozitie o serie de concepte care va ajuta sa va dezvoltati. In ziua de azi nu puteti fi un lider eficace fara a va controla emotiile, de aceea aceasta carte va ajuta din acest punct de vedere.

O alta carte la fel de importanta este Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey, aceasta carte fiind una de self-help care pana in momentul de fata a fost vanduta in milioane de exemplare. Cartea aceasta vorbeste despre o multime de lucruri, ea reprezentand o lectura obligatorie pentru conducatorii de echipe. Exceptionalii de Malcom Gladwell intra si ea in categoria de carti dezvoltare personala foarte apreciate pentru sfaturile oferite. Ideea acestei carti este ca nu te poti dezvolta personal daca ai in jurul tau persoane care te constrang sau care te limiteaza. Te vei dezvolta in schimb foarte rapid daca ai in jurul tau persoane care isi doresc sa devina din ce in ce mai bune si au o strategie de exploatare a potentialului propriu.

Una dintre cele mai bune carti despre relatiile interumane este Cum sa-ti faci prieten si sa devii influent de Dale Carnegie, aceasta carte rezistand testului timpului, ea fiind publicata in 1936. Aceasta carte surprinde adevaruri esentiale despre oameni, ideile prezentate in aceasta fiind inspirate de Buddha, Iisus, celebritati deosebite, dar si de presedintii americani. Pe masura ce veti citi mai multe carti de dezvoltare personala, veti incepe sa observi ca acestea au tendinta de a se rfepeta. Nu se intampla insa acelasi lucru cu cartea lui Dale Carnegie care a reusit sa faca fata testului timpului.

Drive: Ce anume motiveaza cu adevarat de Daniel H. Pink este o alta carte la fel de indragita, aceasta fiind ideala pentru dezvoltarea resurselor umane. Acest manual va prezinta o serie de strategii care va ajuta la dezvoltarea oamenilor. Cartea este rapid de citit si ofera o multime de idei practice de dezvoltare. Saptamana de lucru de 4 ore de Tim Ferris este o carte care va va scoate total din zona de confort, aceasta carte fiind una care va invata sa creati scurtaturi in viata, astfel incat sa va atingeti toate obiectivele. Ea va invata cum sa aveti acces la tot ceea ce va doriti si sa traiti ca un milionar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *