Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

​Ce beneficii au plantele dacă folosești Dalgin MG?

Dalgin MG este un biostimulator pentru plante pe bază de extract de alge marine, conceput pentru a îmbunătăți nutriția și sănătatea plantelor. Produsul conține o combinație echilibrată de macro și micronutrienți, care contribuie la dezvoltarea optimă a culturilor.

Ce compoziție are acest biostimulator?

Dalgin MG este compus din următoarele elemente esențiale:

  • 6.15% MgO (oxid de magneziu)
  • 12.3% SO3 (oxid de sulf)
  • 1.23% B (bor)
  • 0.12% Mo (molibden)
  • 6.15% extract de alge (Ascophyllum nodosum)

Această formulă unică oferă o gamă largă de nutrienți necesari pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.

Care sunt beneficiile Dalgin MG pentru plante?

  • Extractul de alge marine din Dalgin MG conține peste 60 de macro și micronutrienți, carbohidrați, aminoacizi și promotori de creștere de origine naturală. Acești compuși activi contribuie la stimularea creșterii vegetative a plantelor, oferindu-le energie necesară în etapele critice de dezvoltare.
  • Magneziul (MgO) din compoziția Dalgin MG joacă un rol important în activarea clorofilei, pigmentul verde responsabil pentru fotosinteză. Prin îmbunătățirea proceselor fotosintetice, plantele pot transforma eficient energia solară în energie chimică, favorizând astfel creșterea și producția de biomasa.
  • Borul (B) și molibdenul (Mo) sunt micronutrienți esențiali pentru plante, dar care sunt adesea deficienți în sol. Borul este important pentru formarea pereților celulari și pentru transportul zaharurilor, în timp ce molibdenul este implicat în procesele de fixare a azotului. Dalgin MG ajută la corectarea acestor deficiențe, asigurând o nutriție echilibrată pentru culturi.
  • Plantele tratate cu Dalgin MG devin mai rezistente la diverse forme de stres, inclusiv secetă, temperaturi extreme și atacuri de dăunători. Extractul de alge marine conține compuși care stimulează mecanismele naturale de apărare ale plantelor, ajutându-le să facă față mai bine condițiilor adverse.
  • Oxidul de sulf (SO3) din Dalgin MG contribuie la îmbunătățirea calității solului prin creșterea acidității acestuia, ceea ce poate fi benefic în solurile alcaline. Sulful este esențial pentru sinteza aminoacizilor și proteinelor, iar prezența sa în sol poate îmbunătăți fertilitatea generală.

Dalgin MG poate fi aplicat prin diferite metode, inclusiv pulverizare foliară și aplicare la sol. Este important să se urmeze instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru a asigura doza corectă și metoda adecvată de aplicare. Aplicarea corectă a produsului garantează absorbția optimă a nutrienților și beneficiile maxime pentru plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *