Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce analize pentru medicina muncii sunt recomandate la angajare?

In Romania, inainte de a te angaja intr-un nou loc de munca si de a face parte dintr-un colectiv nou, angajatorii solicita efectuarea unor analize pentru medicina muncii care vor evidentia starea de sanatate a noului angajat. Fiind o specializare care are capacitatea de a influenta sanatatea colectiva, efectuarea investigatiilor indicate de catre medicii specialisti este necesara.

Importanta unor analize pentru medicina muncii pentru prevenirea afectiunilor

analize medicina muncii

Specialitatea de fata reuneste si implica informatii si cunostinte din toate ramurile medicinei, intrucat efectuarea unor analize pentru medicina muncii implica pe de o parte preventia, diagnosticare, dar si tratarea unor afectiuni ce apartin de sfera profesionala, respectiv cea a accidentelor la locul de munca, dar si conditiile, mediul si productivitatea angajatilor.

Investigatiile de fata sunt facute de catre cadrele medicale ce se bucura de o vasta experienta in acest domeniu, ceea ce asigura un rezultat corespunzator si acurat. Avand in vedere ca legislatia din Romania atesta faptul ca angajatul poate sa presteze obligatiile de la locul de munca doar pe baza unui certificat medical, efectuarea unor analize pentru medicina muncii devin o necesitate, ba chiar o obligativitate.

In ce consta examenul medical pentru angajare?

Din punct de vedere al serviciilor profilactice din cadrul unei entitati ce presteaza servicii si care are obligatia de a asigura supravegherea sanatatii echipelor din cadrul acesteia, acestea sunt impartite in mai multe tipuri:

  1. Examenul / consultul pentru angajare (plus cele mentionate mai sus);
  2. Examenul / consultul medical pentru adpatare;
  3. Examenul / consultul medical ce se face periodic;
  4. Examenul / consultul medical pentru reluarea activitatii dupa o perioada de pauza (spre exemplu: concediul de maternitate);
  5. Supravegehrea speciala.

In urma efecutarii acestor analize pentru medicina muncii, cadrele medicale specializate vor decide daca angajatul este apt din punct de vedere medical pentru a-si desfasura activitate in cadrul locului de munca, apt conditionat (capacitatea de munca a lucratorului este condititonata de anumite conditii medicale), inapt temporar in munca (individul nu este inca pregatit sa lucreze pentru postul solicitat datorita unei afectiuni) sau inapt permanent pentru munca (acest lucru se traduce prin incapacitatea permanenta a persoanei de a se angaja pe acel post). Grupul Medical Romgermed te asteapta pentru efectuarea investigatiilor necesare cu rezultate obtinute in cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *