Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce analize pentru hematologie sunt recomandate de catre specialisti?

Aceasta specializare implica punerea unui diagnostic si recomandarea unui tratament pentru toti pacientii care prezinta tulburari la nivelul maduvei osoase sau sa sangelui. Fiind o ramura extrem de importanta a medicinei, prin intermediul acesteia fiind determinate diverse afectiuni grave care pot pune in pericol viata pacientilor, pacientilor li se recomanda periodic efectuarea unor analize pentru hematologie.

Ce simptome ne indica necesitatea efectuarii unor analize pentru hematologie?

analize hematologie

Asa cum mentionam anterior, aceasta este o ramura destul de importanta pentru intregaa medicina, dar mai importanta pentru mentinerea starii generale de sanatate a pacientilor. Astfel, se recomanda efectuarea de urgenta a unor analize pentru hematologie in cazul in care pacientul prezinta simptome precum ameteli, oboseala, scaderea tolerantei la efort, infectii repetate, vanatai, sangerari din gingii sau din nas si purpura.

Impreuna cu alte investigatii efectuate, plus alte analize de laborator, se va putea stabili un diagnostic corect si o etimologie a modificarilor aparute in organism. Majoritatea acestor modificari sunt descoperite in mod intamplator, in timp ce in alte dati se recomandata diverse manevre sau investigatii suplimentare, precum punctia aspirta medulara sau biopsia pentru conturarea unui diagnostic.

Ce afectiuni pot ascunde niste rezultate modificate?

Avand in vedere ca sangele este pompat de la inima in intreg organismul, acesta esta extrem de important in organism si mai ales pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. In cazul in care in urma unor analize pentru hematologie, rezultatele indica modificari la nivelul sistemelor functionale, medicul specialist va recomanda investigatii suplimentare pentru punerea unui diagnostic corect si pentru un plan de tratament personalizat.

Astfel, modificarile pot ascunde diverse afectiuni si boli, precum sunt cele benigne (trombocitopenia sau anemia) sau cele maligne (sindroame mielodisplazice, limfoame sau leucemii). Asa cum am mentinat anterior, in cazul acesta, medicul specialist va recomanda efectuarea unor investigatii suplimentare precum biopsii osteomedulare sau punctii medulare.

Datorita avansarii tehnologiei, hematologia a devenit un domeniu de interes, de asemenea, fiind observabile multe progrese care s-au facut in ulttimii ani pentru conturarea unui diagnsotic corect si a unei scheme de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *