Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cat de mult valoreaza dictionarele in imbogatirea cunostintelor

Fiecare dintre noi a folosit cel putin o data in viata un dictionar. Instrumentele de baza si pilonii limbii romane sunt fara doar si poate DEX-ul si DOOM-ul. Aceste dictionare nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui roman.

Dex-ul este disponibil in doua versiuni: cea online si cea tiparita. Chiar daca versiunea online este mai accesibila si mai la indemana, versiunea tiparita este cea mai calitativa, fiind completa si cuprinzatoare.

Importanta diferitelor tipuri de dictionare pentru o persoana moderna este estimata la justa sa valoare. De mare ajutor ne sunt enciclopediile, cum este un doom dictionar. Acesta ne ajuta sa fim la curent cu toate noutatile privind gramatica si ortografia. Dex pret depinde de cat de updatata la zi este versiunea tiparita, dar pe site-ul Editurii Univers Enciclopedic putem comanda acum dictionarul in versiunea sa revazuta si adaugita la pret redus.

Acum, in societatea moderna, se pot distinge doua puncte de vedere asupra dictionarului. Una, conservatoare, este ca dictionarul este o carte aproape sfanta, acesta este un document care contine singura norma adevarata pentru sensul fiecarui cuvant, aici nu poate fi greseala sau cuvinte inutile. Daca lipseste un cuvant in dictionar, inseamna ca este incorect si inseamna ca nu mai este bun.  Un alt punct de vedere, revolutionar, ne vorbeste despre faptul ca dictionarele sunt depasite, nu are sens sa le folosim, pentru ca sunt formate de profesori care nu cunosc limba moderna, nu respecta realitatile moderne, etc. Se spune ca dictionarele fizice nu isi au rostul pentru ca le iau locul cele virtuale, ceea ce nu este nici pe departe adevarat. Un dictionar bun nu-si va pierde niciodata din valoare, el reprezinta o metoda de informare si explicare a sensului unor termeni. Este o lucrare lexicografica ce cuprinde termenii si expresiile unei limbi.
Intr-un dictionar se gasesc definitiile si sensul unor cuvinte impreuna cu modul in care se pronunta, sinonime, antonime, etimologie si alte informatii. Cu alte cuvinte, valoarea unui dictionar este una foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *