Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cat de eficiente sunt silozurile pentru depozitarea cerealelor?

Silozurile sunt spatii de depozitare in care se detin cereale. De obicei vin sub forma de camara, pivnita sau ferma. Avantajul utilizarii silozurilor este ca ajuta la pastrarea cerealelor in siguranta si impiedica umiditatea sa patrunda in cereale. Fermierii au depozitat cereale in silozuri pentru a le feri de calamitati naturale si de daunatori.

Aceste silozuri au fost un element de baza in agricultura, timp de generatii intregi. Utilizarea silozurilor a permis fermierilor sa reduca costurile asociate cu alte practici ineficiente de stocare a cerealelor, cu mai putina munca umana necesara pentru gestionarea si monitorizarea depozitarii cerealelor.

Cu ajutorul silozurilor, fermierii pot acum automatiza procesele de depozitare, cum ar fi umplerea containerelor sau umplerea rapida a mai multor recipiente, fara a fi necesar sa treaca fiecare incarcatura printr-o unitate operata de om. Silozurile au castigat popularitate pentru depozitarea cerealelor, dupa inventarea recoltelor mecanizate.

Ofera rentabilitate afacerilor din domeniul agricol

Silozurile sunt concepute pentru depozitare usoara si sunt rentabile. Ele sunt cel mai comun mod de depozitare a cerealelor. In prezent, companiile de cereale aleg in principal silozuri de otel cu pereti subtiri pentru depozitarea cerealelor, desi adevarul este ca, in timpul etapei initiale de dezvoltare a silozului de otel cu pereti subtiri, unii oameni au ajuns sa aiba scepticism cu privire la siguranta boabelor, acest lucru din cauza diferentei mari de temperatura din interiorul si exteriorul depozitului, condensului si etansarii necorespunzatoare, cu toate acestea, aceasta teama a fost nefondata, deoarece silozurile reprezinta cea mai buna solutie de depozitare, cu numeroase avantaje.

Pe masura ce timpul a trecut si atat experienta, cat si practica au fost dobandite, oamenii au realizat treptat avantajele acestui tip de depozitare. Industria insasi a dezvoltat metode pentru a rezolva problemele si si-a imbunatatit avantajele de aplicare in depozitarea cerealelor.

  • Stocare eficienta

Silozurile sunt capabile sa stocheze cerealele in mod eficient si nu necesita niciun echipament sau spatiu suplimentar pentru a le depozita. Au fost folosite in multe tari diferite din intreaga lume, fara nicio dovada de impact negativ asupra mediului. Fiind de mai multe tipuri si dimensiuni, silozurile pot fi alese in functie de dimensiunea businessului pe care il conduceti, dar si de nevoile pe care le intalniti.

  • Tehnologie de ventilatie

Tehnologia de ventilatie dintr-un siloz include ventilatie orizontala, radiala si multifunctionala, formele de ventilare care sunt utilizate in mod obisnuit sunt cele care sunt adaptate fiecarui tip de cereale. Aceste tehnologii sunt de ultima generatie si sunt extrem de eficiente pentru a mentine in cea mai buna forma cerealele.

  • Fumigatie de recirculare

Tehnologia de fumigare a circulatiei silozurilor de cereale include tehnologia interna si externa. In plus, tehnologia de pulverizare a silozurilor include tehnologia fixa si mobila de fumigare a recircularii. Metoda de stropire poate fi una aplicata la nivelul suprafetei boabelor, fie una de aplicare a generatorului extern.

Tehnologia de refrigerare

Deoarece corpul silozului este fabricat din tabla de otel, a carei conductivitate termica este foarte puternica, alimentele stocate vor fi pastrate in stare buna atat timp cat sunt pastrate in interior. In vara, putem folosi masina de racire pentru interiorul silozului si astfel putem crea un mediu cu temperatura scazuta, pentru a atinge scopul de depozitare sigura a cerealelor.

Pe scurt, tehnologia de stocare a ventilatiei, fumigatia de recirculare, masurarea temperaturii si tehnologia de racire pot garanta performanta silozurilor de otel atunci cand depozitati alimente, desi in mod clar acest lucru nu exclude alte metode de uscare a boabelor.

In cazul in care echipamentul este utilizat pur si simplu fara intretinere, durata de viata a silozului va fi scurtata, indiferent cat de buna este calitatea lui. Prin urmare, este necesar ca utilizatorii sa efectueze o buna intretinere zilnica a silozurilor si sa urmeze cu strictete metodele de operare corecte. Amintiti-va ca o buna intretinere si o functionare adecvata pot imbunatati in mod eficient performanta silozului, prelungind calitatea cerealelor.

Deoarece pot exista o multime de bacterii, praf si daunatori in silozuri, lucratorii nu pot intra in siloz de otel fara permisiune, mai ales atunci cand sunt singuri, dar este necesar ca lucratorii sa intre in siloz atunci cand trebuie sa-l repare sau sa-l inspecteze, aceasta cu conditia ca personalul sa fie instruit, luand in mod clar masurile de protectie necesare.

Practica a aratat ca, daca se iau masuri adecvate de operare si intretinere, silozul poate depozita cereale pentru o perioada lunga de timp, iar timpul de depozitare sigura poate ajunge la trei ani, pentru orez si porumb, daca silozul este izolat si facilitatile sunt complete, timpul de depozitare ar putea fi mai lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *