Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă identifici insecte sau rozătoare în spațiile închise

Orice locuință sau spațiu de lucru poate avea o zonă de acces pentru dăunători. Fie că vorbim despre gurile de aerisire (care nu au plase cu găuri) sau facem referire la resturile menajere, aceștia sunt atrași, în cele mai multe dintre cazuri, de zonele urbane. Doar în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere a populației care s-a mutat la orașe, fapt care a condus numaidecât la un număr impresionant de gândaci, insecte și rozătoare. În același timp, restaurantele, cafenelele și sălile de evenimente s-au triplat ca număr, acestea constituind casă pentru nenumăratele exemplare de acest fel.

  1. Consultă ofertele mai multor firme specializate în servicii DDD

De îndată ce vezi un gândac sau un șobolan în spațiile tale, este cazul să iei în considerare firmele care oferă servicii DDD. În traducere, aceste servicii au în oferta prezentată deratizarea, dezinsecția și dezinfecția spațiilor de lucru sau de depozitare. După cum bine știm, șoarecii și șobolanii sunt purtători de numeroase boli care se transmit la om. Potrivit statisticilor, aceștia au fost cauza pentru care peste 10 milioane de oameni și-au pierdut viața în ultimii 10 ani.

Pe de altă parte, gândacii au capacitatea de a se reproduce de până la 50 de ori în decursul a 90 de zile. Altfel spus, fără sprijinul tehnic necesar, te-ai putea trezi cu o invazie de insecte și de rozătoare în cel mai scurt timp. Din fericire, există numeroase firme de dezinfectie Constanta la care poți apela și cărora le poți cere o ofertă de preț. În urma analizării a acesteia în raport cu prețul cerut, vei putea face cea mai bună alegere pentru tine.

  • Alege perioada în care să se facă dezinsecția, deratizarea și dezinfecția

Chiar dacă ai ales firma specializată în servicii DDD pentru spațiul pe care îl gestionezi, este necesar să setezi, împreună cu echipa, și data în care aceștia să se prezinte în clădire. Întrucât substanțele pe care aceștia le folosesc sunt special utilizate pentru a te scăpa de toți dăunătorii, nu este indicat ca angajații să fie în clădire în acest timp. De asemenea, trebuie să ții cont că substanțele au nevoie de ceva timp pentru a-și face efectul, motiv pentru care această perioadă ar trebui să conțină și câteva ore post-dezinsecție, deratizare sau dezinfecție.

Din fericire, rezultatele finale nu vor afecta organismul uman. Toate substanțele pe care firmele specializate în servicii DDD le folosesc sunt verificate și avizate de Ministerul Sănătății, în urma unor proceduri bine puse la punct.

În ciuda faptului că dezinsecția și deratizarea reprezintă semne imediate care ne indică faptul că avem responsabilitatea să luăm măsuri rapide atunci când observăm dăunători în spațiile cu scop economic sau comercial, virusurile, microbii și bacteriile sunt elemente insesizabile ochiului liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *