Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Care este secretul folosit de profesioniști pentru menținerea greutății?

Misterul celor mai bune rețete de slăbit este o curiozitate pentru multe persoane. Un regim alimentar poate face diferența, schimbând complet modul în care arătăm. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că alimentația ne influențează cu până la 80% modul în care se prezintă silueta noastră.

Dietele atrag atenția curioșilor și a celor care vor să scape de kilogramele în plus în fiecare an. Indiferent că vrem să ne pregătim pentru plajă sau vrem să revenim la forma inițială după ce ne-am înfruptat cu bucate alese de sărbători, mulți dintre noi apelează la sălile de antrenamente sau renunță la anumite alimente, în conformitate cu dietele care par a fi cu adevărat interesante.

Ei bine, după ce am reușit să scăpăm de acele kilograme deloc estetice, este momentul să descoperim ce putem face pentru a ne menține la această greutate. Cu siguranță că drumul până aici nu a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât ai îmbinat diverse exercitii fizice cu un regim alimentar destul de strict. Întrucât nu mai suntem centrați pe scăderea în greutate, acestea sunt următoarele elemente pe care ar trebui să le introduci în rutina zilnică pentru a te bucura de noua formă a corpului tău o lungă perioadă de timp:

  1. Ascultă sfaturile specialiștilor

Fiecare persoană are propriul organism, care reacționează diferit în funcție de situație. Un specialist în nutriție are cunoștințele necesare pentru a te ajuta să descoperi cum trebuie să arate alimentația ta, în așa fel încât să îți păstrezi greutatea constantă. Mulți dintre aceștia vor opta pentru ingrediente care să îți ofere nutrienții și vitaminele naturale, alături de fibrele necesare. Chiar dacă nu mai este momentul să pui kilograme în plus, nu este de dorit nici să scazi în greutate – ci să ai parte de mese care să îți ofere un nivel constant.

  • Consumă porții mici spre medii

Sfârșitul dietelor reprezintă și momentul în care poți începe să te delectezi cu anumite alimente interzise în toată această perioadă. Cu toate acestea, ține minte faptul că fiecare porție trebuie să fie mică. Spre exemplu, dacă până acum nu puteai consuma ciocolată, de acum încolo te poți bucura de ea în anumite cantități. În cazul în care consumi peste limită, întregul proces de menținere a greutății va avea de suferit.

  • Bea multe lichide

Apa este ideală pentru a beneficia de o senzație constantă de sațietate. În lipsa lichidelor, organismul ne va cere alimente din interiorul cărora să poată face rost de substanțele necesare. Oricând simți că îți este puțin foame mai devreme decât este planificat, oferă-i corpului tău apă. Acest lucru te va ajuta să mai tragi puțin de timp, asigurându-te de faptul că greutatea ideală va putea fi menținută constantă pentru o perioadă îndelungată.

  • Apelează la exercițiile fizice

Sportul contribuie foarte mult la menținerea tonusului și a formei dorite a corpului. Din acest motiv, este imperios necesar să faci activități sportive sau doar câteva exerciții fizice. Specialiștii recomandă să aloci câte 20 de minute pe zi, în 3 din cele 7 zile ale săptămânii. Astfel, corpul tău va avea parte de o rutină săptămânală care îl va menține în forma dorită, chiar și după ce finalizezi dieta de slăbit.

Greutatea ideală poate fi un aspect cu care să te mândrești și cu ajutorul consumului de alimente bogate în fibre. Atât micul dejun, cât și prânzul și cina ar trebui să conțină fructe și legume variate, alături de verdețuri și cereale. Evită alimentele bogate în grăsimi (cum sunt lactatele, carnea roșie și pastele), întrucât reprezintă piedici în menținerea unui stil de viață sănătos. În doar câteva săptămâni, organismul tău se va bucura de o alimentație nouă.

O metodă excelentă de a avea un corp de invidiat o reprezintă Rainz Protocol. Acesta este cel mai bun sistem de remodelare corporală de la Rainz Academy, incluzând diete personalizate, planuri de antrenament optimizate pentru fiecare persoană, dar și monitorizare permanentă. Contactați-ne chiar acum și vă vom ajuta să dați startul procesului de remodelare corporală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *