Cluj News

Stiri online din Cluj

Care este cea mai potrivită platforma (CMS) pentru un magazin online?

CMS este o platformă de publicare online, iar acronimul vine de la „Content Management System”. Practic, cu ajutorul unui CMS putem crea noi website-uri, dar și gestiona conținutul pe care îl adăugăm în mod constant. Dacă nu avem cunoștințe de programare, cum ar fi de HTML, PHP și/ sau Java, atunci un CMS ne ajută să creăm site-ul pe care îl dorim, cu ajutorul unei interfețe ușoare și intuitive. În plus, o soluție custom, adesea necesită mai multe resurse pe partea de hosting, ceea ce duce la a opta pentru serverele dedicate.

Unul dintre cele mai cunoscute și vechi CMS-uri este WordPress, dar de-a lungul anilor au apărut mai multe companii similare care au oferte destul de bune, pentru a putea ieși în fața competiției.

Ce factori să iei în considerare când alegi un CMS

După cum am spus și în primul paragraf, un CMS te ajută să construiești propriul site, chiar și cu cunoștințe extrem de limitate privind programarea. Cu toate acestea, putem diferenția CMS-urile dacă luăm în considerare următoarele aspecte:

Este ușor de folosit?

Motivul pentru care alegi să folosești un CMS este legat, de cele mai multe ori, de o lipsă de cunoștințe privind programarea sau de o eficientizare a timpului de a ajunge la produsul finit. De aceea mulți doresc ca CMS-ul pe care îl aleg să fie ușor de folosit și intuitiv. Iar aici nu mă refer doar la partea de construit, dar și la mentenanță. Cu un CMS vei gestiona tot conținutul, iar unele dintre ele au funcții precum drag-and-drop, care nu sunt disponibile pe unele platforme.

Cât de multe designuri ai disponibile?

Unele platforme care au apărut pe piață în ultimii ani sunt destul de limitate în privința numărului de template-uri disponibile. WordPress are, la momentul actual, cea mai mare bază de date de template-uri dintre toate CMS-urile.

Serviciul de suport și transferul de domeniu

Ești nou în domeniu și nu știi foarte multe despre CMS-uri, dispui doar de o bază de informații. În cazul acesta, e posibil să întâmpini probleme de-a lungul noii tale experiențe. Atunci când se va întâmpla asta, vrei să fie cineva care poate să îți răspundă la întrebări și chiar să te ajute. De aceea este bine să alegi un CMS cunoscut,  cel puțin la început până când vei învăța și vei acumula mai multe informații.

Mai mult decât atât, dacă alegi un CMS care e implementat la o scară largă, atunci când vrei să îți schimbi domeniul o poți face foarte ușor, datorită interoperabilității sale.

Cât costă?

Unele CMS-uri sunt complet gratuite, în timp ce altele pot cere plata lunară, bianuală, anuală, etc. Dar chiar dacă alegi un CMS gratuit, tot va trebui să plătești pentru adăugirea anumitor extensii și module. Totuși, sunt companii care oferă în pachetul lor hosting, rezervare domeniu, dar și un CMS cu modulul eCommerce preinstalat, totul fiind inclus în preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.