Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cand si cum sa faci ordine intr-un fiset metalic?

fiset metalic

Indiferent daca este vorba despre un fiset metalic de acasa sau de la serviciu, organizarea acestuia poate fi dificila, daca nu stii cum sa procedezi. De obicei, acesta contine numeroase documente fiscale, facturi si chitante, proiecte, scrisori si diverse alte documente, iar organizarea este esentiala, pentru a putea gasi usor ceea ce cauti.

Daca vei gasi un sistem de organizare care functioneaza perfect pentru tine, familie sau colegi si vei reusi sa mentii ordinea, gasirea documentelor va deveni mult mai facila si se va castiga timp considerabil.

Cand ar trebui sa faci ordine intr-un fiset?

Organizarea si ordonarea documentelor ar trebui realizata cel putin o data pe an sau, pentru mai multa eficienta, trimestrial. Este esential sa incepi prin a elimina documentele vechi care nu mai sunt utile. Astfel, se va elibera spatiul necesar pentru cele noi si, totodata, va fi mai usor de mentinut ordinea.

Daca sistemul de organizare se dovedeste ineficient, nu ezita sa faci din nou ordine! Este important sa gasesti sistemul optim pe care sa il poata folosi fara probleme toata lumea, sa tii cont de necesitati si sa adopti criterii de organizare acceptate si agreate de toti colegii sau de cei din familie.

Prin urmare, un alt moment in care ar trebui sa faci ordine intr-un fiset metalic de la www.officeclass.ro este acela in care cei din jur sunt nemultumiti de sistemul de organizare a documentelor si se plang de faptul ca gasesc greu actele de care au nevoie.

Iata care sunt pasii pe care ar trebui sa ii parcurgi cand organizezi un fiset!

Elimina hartiile si documentele inutile

In prima etapa ar trebui sa elimini ceea ce este nefolositor. Daca este un fiset metalic folosit acasa, incepe prin a elimina chitantele pentru produse pe care nu le mai ai, flyere si scrisori fara importanta, facturi vechi pentru servicii pe care nu le mai utilizezi, scrisori de afaceri de la un fost loc de munca etc.

Daca este un fiset metalic de la serviciu, inainte de a arunca ceva, va trebui sa te consulti cu superiorul direct. Totodata, compania are politici riguroase cu privire la durata de pastrare a documentelor si va trebui sa te conformezi.

Acasa, va trebui sa fii atent cu documentele precum certificatele de nastere si de casatorie, cardurile de sanatate, pasapoartele, titlurile de proprietate – acestea sunt de maxima importanta si nu se vor arunca niciodata.

Pentru securitatea informatiilor, inainte de a le arunca, taie toate hartiile de care nu ai nevoie sau foloseste un distrugator de documente.


Organizeaza documentele si hartiile ramase

Vei avea nevoie de o masa cat mai mare pe care sa poti organiza cu atentie documentele si hartiile importante. Acasa, hartiile pot fi asezate in teancuri in functie de utilitati: masina, sanatate, curent, apa, impozit, finante etc.

Daca este vorba despre un fiset metalic de la serviciu, este recomandat sa te consulti cu colegii si sa alegeti de comun acord un sistem de organizare. Acesta poate fi alfabetic sau cronologic.

Incearca sa simplifici cat mai mult lucrurile si sa ajungi la un sistem de organizare cat mai eficient. Pastreaza cateva categorii principale si apoi, in cadrul acestora, poti organiza documentele dupa alte criterii astfel incat sa fie cat mai usor de gasit.

Creeaza dosare si eticheteaza-le

Hartiile organizate vor fi asezate in dosare etichetate cat mai lizibil. Pentru a creste eficienta si a crea subcategorii poti folosi etichete, despartitoare, evidentiatoare, markere si dosare colorate.

Asaza dosarele in bibliorafturi si eticheteaza-le si pe acestea, apoi organizeaza-le cat mai convenabil pe rafturile fisetului dupa categorii, astfel incat sa fie cat mai usor de asociat si de gasit.

Daca dupa o perioada iti dai seama ca modul de ordonare a documentelor nu este eficient, nu ezita sa schimbi sistemul! Rolul unui fiset metalic este de a organiza cat mai bine actele si hartiile importante! Astfel, cautarea devine mai usoara, se castiga timp si creste randamentul!

Articol realizat de www.iagency.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *